top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

12 tips för en lyckad videointervju

Updated: Nov 7, 2023

Grundläggande principer för en lyckad videointervju är att hitta en tyst och ren plats att ha den. Precis som med en fysisk arbetsintervju är din framgångsnyckel att visa upp en självsäkerhet. Även fast dina mål är samma som med en fysisk arbetsintervju, finns det skillnader i hur du uppnår dessa mål. Dessa tips hjälper dig att slappna av inför din videointervju för att faktiskt kunna visa upp en självsäkerhet när du berättar om dig själv.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaSamma förberedelser som med en fysisk arbetsintervju

Bara för att din videointervju sker digitalt, betyder det inte att det inte är en riktig arbetsintervju. Du behöver fortfarande förbereda på samma sätt som med en fysisk arbetsintervju. Det innebär att du behöver undersöka verksamheten du har ansökt till, att du förbereder svar på intervjufrågor och ställer intervjufrågor till din potentiella arbetsgivare eftersom din arbetsintervju är en konversation.Dyk upp en stund innan

Om du har en fysisk arbetsintervju dyker du upp en kvart innan din bokade tid. Det är samma princip även om det är en videointervju. Ha allt på plats en kvart innan din videointervju ska börja. Du vill inte låta din potentiella arbetsgivare vänta på dig.


Imponera med rätt klädsel

Din intervjuklädsel behöver vara lika formell som den skulle vara i en fysisk arbetsintervju, och det betyder från topp till tå. Känslan att man vill vara mindre formell i sitt privata hem med en digital videointervju är förståeligt, men det kan skicka fel budskap till din potentiella arbetsgivare. Prova din klädsel innan din videointervju sker för att säkerställa en passande klädsel.Testa din teknik innan din videointervju

Tekniska problem kan uppstå, och därför behöver du testa din teknik innan din videointervju för att säkerställa att det inte uppstår tekniska fel. Du kan låta en vän hjälpa dig, och ha ett "test" samtal innan din videointervju, för att se till att du både syns och hörs.


Fysisk miljö

Se till att skapa ett bra intryck med din fysiska miljö. Välj en fridfull och ren plats att ha din videointervju med en neutral bakgrund. Se till att du är väl upplyst med naturligt ljus, eller med en artificiell ljuskälla placerad bakom din dator. Sitt inte för nära din dator, och ställ in din stol på rätt höjd med din kamera.


Ögonkontakt

Ögonkontakt är inte möjlig i en videointervju, behöver du ställa in din stol för att hamna i samma höjd med din kamera för att inte riskera att "titta ner" på din potentiella arbetsgivare. Hitta ett bekvämt avstånd till din dator och titta rakt fram istället för ner mot kameran.


Öva dina intervjufärdigheter

Om du inte är van vid videochatt kan du tycka att det känns obekvämt att föra en konversation till en början, speciellt när du behöver se dig själv. At skapa en videointervju med en vän där du tränar dina intervjufärdigheter kan vara en utmärkt idé. Kanske har du en tendens att titta bort från kameran? Spela in videointervju med din vän, eftersom då kan du själv upptäcka vad du behöver förbättra inför din videointervju med din potentiella arbetsgivare.


Var uppmärksam på hur du låter också

Se till att tala tydligt och i en passande takt. Kontrollera ljudet på din mikrofon innan du startat din videointervju för att säkerställa att din potentiella arbetsgivare hör dig. Eftersom det finns mindre kroppsspråksbaserad kommunikation i en videointervju vill du också att sättet du talar på ska hjälpa dig att förmedla hur du känner om det du säger. Se till att du låter exalterad när du berättar om dig själv, och din yrkeserfarenhet.


Skriv ner anteckningar

Din intervjuare kommer inte att kunna se ditt skrivbord, men detta betyder inte att du ska ha för mycket information framför dig under en videointervju. Ha snabba anteckningar framför dig för att inte missa att nämna något, men var försiktig att det inte blir för mycket. Du vill inte verka som att du läser utantill, och tittar ner på ditt skrivbord istället för på din intervjuare.


God kroppshållning

Eftersom du är hemma under din videointervju kanske det känns mer bekvämt att vara mer avslappnad. Försök att inte låta detta leda till att du sjunker ner i din stol. Att sitta upprätt skapar även en bättre energi, och hjälper dig att kommunicera bättre.


Låt din intervjuare tala färdigt

Detta är ett utmärkt livsråd i allmänhet. Det kanske dyker upp fördröjning med internet vilket påverkar ljudet och därför behöver du vänta ett par sekunder innan du pratar.


Din videointervju är en konversation

Alla intervjuer är en konversation mellan två människor, och därför behöver du inte endast besvara intervjufrågor, men även förbereda intervjufrågor att ställa. Skapa en relation med din intervjuare under tiden du har din videointervju. Var dig själv och på med ett leénde.40 views0 comments

留言


留言功能已關閉。

PRENUMERERA

bottom of page