top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

14 tips för ditt CV

Updated: Nov 6, 2023

Det var kanske flera år sedan du uppdaterade ditt CV och det kan vara svårt att veta var du ska börja. Vilka erfarenheter ska du inkludera i ditt CV? Du behöver inte söka efter det eftersom i denna artikel får du veta vad du ska ha med i ditt CV.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaBerätta din historia

Ditt CV innehåller din arbetslivserfarenhet men behöver inte innehålla all din arbetslivserfarenhet utan bara den relevanta. Betrakta ditt CV inte som en heltäckande lista över din arbetslivserfarenhet utan som ett marknadsföringsdokument som ska sälja in dig hos rekryterare. För varje CV du skickar ut vill du bara lyfta fram relevanta prestationer och erfarenheter för det jobb du ansöker om. Börja med att läsa jobbannonsen och dess kvalifikationer. Gör en lista över dina kvalifikationer och färdigheter som är relevanta för det jobb du ansöker om..


Därefter med din kunskap om vad rekryteraren söker efter ska du placera den meriterande informationen högst upp i ditt CV. Detta kan vara din nuvarande tjänst eller en specifik utbildning du behöver placera högst upp för att detta ska vara omedelbart synligt för rekryterare.


Håll en masterlista över all din arbetslivserfarenhet

Eftersom du behöver skräddarsy ditt CV efter varje jobb du ansöker om, behöver du ha en masterlista över all din arbetslivserfarenhet på din hårddisk.


Första intryck

När det handlar om marknadsföring, hänvisar "above the folk" till det du ser inom den främre halvan av en tidning. Ditt första intryck och den mest relevanta informationen för det jobb du ansöker om ska synas överst i ditt CV. Du vill fånga uppmärksamheten hos rekryterare och därför behöver den mest meriterande informationen synas omedelbart.


Omvänd kronologisk ordning

Din senaste erfarenhet ska synas överst. Gäller din arbetslivserfarenhet, utbildning, kurser och praktik. Ditt CV ska vara i en omvänd kronologisk ordning, delvis det senaste överst.


Max två sidor med relevant information

Detta är ett omdebatterat ämne men slutsatsen är denna: du vill ha meriterande information men ditt CV behöver vara max två sidor.


Håll det enkelt

Det handlar om att vara kreativ men även att kunna sticka ut. Använd ett enkelt typsnitt. Vi har sett CV med en extrem kursiv stil i en knallrosa färg tidigare, och detta passar inte. De flesta användare brukar använda typsnittet vid namn 'Arial'.


Visuell design

En platt design är ett textat dokument utan en visuell layout. Innehållet är det viktigaste i din ansökan men ett välstrukturerat CV med en visuell layout visar att du är en professionell person och har spenderat tid med att sammanställa din ansökan. Det första intrycket för en rekryterare är det utseendemässiga och här vill du inte falla pladask.


Att inte ha en visuell layout är att inte ha rätt klädsel inför sin arbetsintervju utan att man dyker upp med en illaluktande tröja. Du vill vara representabel, även fast det är ett dokument. Om du inte har en visuell layout, kan rekryterare känna att du bara har "slängt ihop" din ansökan. En visuell presentation är faktiskt betydligt mer avgörande för det första intrycket än vad man tror.

Få professionell hjälp

Har du svårt att marknadsföra dig själv textmässigt? Få professionell hjälp med ditt CV. Vi har hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt enklare och snabbare med professionella CV. Vi är marknadsledande inom vår bransch och fortsätter att växa mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden.

Kontaktinformation

Se till att ditt CV innehåller din kontaktinformation med adress, telefon och e-postadress. Vad händer ifall du endast har kontaktinformation i ditt personliga brev men inte i ditt CV? Då kanske rekryterare tappar bort din kontaktinformation och du förlorar chansen om en jobbintervju.Siffror

Har du ökat siffror för försäljning i din senaste anställning? Ge dem siffror. Du kanske har fått en utmärkelse i ditt jobb. Siffror och utmärkelser visar dina kvalifikationer mer än ord. Få med dessa i ditt CV och helst överst i ditt dokument.


Flera kvalifikationer

Om du har en hel del färdigheter relevanta för det jobb du ansöker om till exempel att du kan tala främmande språk, har kompetens inom mjukvara tillsammans med en exceptionell ledarskapsförmåga. Då kan du skapa en spalt för "språk" och en spalt för "kompetens". Då kan du få med alla dina färdigheter fast du håller det enkelt.


Från det ena till det andra

Om du har jobbat ofta och kanske hoppat från det ena jobbet till det andra under ett år, kan du behöva korta ner ditt CV med att ta bort ett par jobb. Du vill inte visa att du hoppar från det ena till det andra även om dessa har varit tillfälliga jobb.


Korrekturläs

Detta borde vara självklart, men se till att ditt CV är fritt från stavfel.


PDF

Spara ditt CV i PDF-filformat för att alla användare ska kunna läsa det. Gör du detta kan du skicka ut det både från dator och telefon.


408 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.

PRENUMERERA

bottom of page