top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

10 skäl till varför du inte fick en jobbintervju

Updated: Nov 6, 2023

Undrar du varför du inte har blivit kontaktad för en jobbintervju? Att behöva vänta på ett svar från rekryterare ifall du har kommit vidare i rekryteringsprocessen kan varför den mest frustrerande delen. Särskilt frustrerande ifall du har spenderat tid med din ansökan och dina kvalifikationer passar perfekt för tjänsten. Det kan vara svårt att veta ett exakt skäl till varför du inte har blivit kallad för en jobbintervju. Men det kan hjälpa att reflektera över tipsen i denna artikel.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDet kan finnas en myriad av anledningar till varför du inte har blivit kontaktad för att boka en jobbintervju. Det kan finnas brister i hur du har presenterat dig själv, eller att du inte uppfyller kvalifikationerna för den tjänst du har ansökt om. I andra fall kan dina kvalifikationer ha räckt, men det har varit en stark konkurrens om tjänsten och en annan kandidat kan ha betydligt större erfarenhet. Om detta är fallet, kan det vara värt att få professionell hjälp med ditt CV. Vi har hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt snabbare och enklare med ett professionellt CV.

Inte en match för jobbet

Din ansökan sållades bort eftersom språket i ditt CV inte stämmer överens med kraven i jobbannonsen. Det är viktigt att du lyfter fram dina färdigheter där dessa är relevanta med kvalifikationerna i jobbannonsen. Skapa en lista över dina färdigheter och försök matcha dessa med kvalifikationerna i jobbannonsen, och beskriv exempel till varje där du har demonstrerat dessa färdigheter i tidigare anställningar.


Brist på kvalifikationer

Dina färdigheter stämmer inte överens med kvalifikationskraven i jobbannonsen, och du behöver dessa färdigheter för att kunna komma vidare i rekryteringsprocessen.


Överkvalificerad

Det finns en uppfattning hos rekryterare att du är överkvalificerad. Att vara överkvalificerad kan skada dina chanser att komma vidare till jobbintervju, lika mycket som att vara underkvalificerad. Använd ditt personliga brev för att berätta för rekryterare varför du är rätt person för jobbet, och om dina erfarenheter från tidigare anställningar.


Följde inte anvisningar

Du har inte skickat in efterfrågad information till rekryterare, eller följt anvisningarna för din ansökan. Se till att du skickar in det rekryterare frågar efter.


Prestationer syns inte

Ditt CV berättar inte om dina prestationer, och tidigare erfarenheter. Om du har siffror att visa upp, då ska du visa upp dessa. Det kan vara ett utmärkt sätt att imponera.


Grammatiska fel

Det finns alldeles för mycket grammatiska fel i dina dokument. Se till att korrekturläs dina dokument innan du skickar iväg dem till rekryterare.


Generiskt personligt brev

Ditt personliga brev är alldeles för allmänt, och det syns att du skickar iväg samma dokument till alla jobben du söker. Glöm inte att fylla i namn till verksamheten och kontaktperson (vilket oftast syns i jobbannonsen) och berätta varför du vill ha jus detta jobbet.


"Jobbhoppat"

Det kan vara oroande ifall du har "jobbhoppat" alldeles för mycket, delvis hoppat från det ena jobbet till det andra. Detta ser inte bra ut i ditt CV. Större luckor i ditt CV kan vara en röd flagga för anställningschefer. Då passar det bättre med ett funktionellt CV.


Anställde en intern kandidat

Verksamheten har anställt en intern anställd med en dokumenterad meritlista. Detta är inte en reflektion av dina kvalifikationer, utan snarare beslutade verksamheten för att befordra en redan anställd, istället för att anställa en utomstående person.


Oprofessionell närvaro

Dela inte dina sociala medier i ditt CV, ifall dessa inte är relaterade till ditt jobb. Du kanske är webbdesigner och vill visa upp din portfolio. Men dela inte dina sociala medier i ditt CV ifall du visar upp en oprofessionell sida av dig själv.


Det händer ofta att man inte får ett svar tillbaka ifall man har kommit vidare i rekryteringsprocessen. Om du inte har fått svar från rekryterare, två veckor efter att sista datumet för jobbet har löpt ut, kan du kontakta dem för att få ett svar.


499 views0 comments

Yorumlar


Yorumlara kapatıldı.

PRENUMERERA

bottom of page