Arbetsintervjufråga: "Berätta om dig själv"

Uppdaterad: mar 23

Denna arbetsintervjufråga är inte en inbjudan till att berätta hela din livshistoria. Istället är det en gyllene chans att berätta för rekryterare om varför du är den bäst lämpade kandidaten för den position du har ansökt till. Vi har skapat en metod för hur du framgångsrikt besvarar denna arbetsintervjufråga för att du ska känna dig betydligt säkrare i ditt svar.


Använd metoden "nutid-dåtid-framtid" när du besvarar denna arbetsintervjufråga. Börja med att berätta för rekryterare om din nuvarande yrkesroll för att sedan berätta om hur du hamnade där. Avsluta med att berätta om vilka färdigheter du besitter och hur dessa är meriterande för den position du har ansökt till. När du nämner vilka färdigheter du besitter, matcha dessa färdigheter med yrkeskvalifikationer från platsannonsen för att öka dina chanser.


» Läs mer om vår nylanserade tjänst "Arbetsintervjufrågor - skräddarsydda svar"


  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.

241 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work