Arbetsintervjufråga: "Varför ska vi anställa dig?"

Uppdaterad: okt 27

Denna arbetsintervjufråga är ett perfekt tillfälle att berätta för rekryterare om varför du är den bäst lämpade kandidat för den position du har ansökt till. Du behöver förbereda ett svar där du marknadsför dig själv för att se till att du knockar bort dina konkurrenter.


För att förbereda ett svar till denna arbetsintervjufråga behöver du matcha dina kvalifikationer med kraven för positionen. Gör en lista över dessa krav, inklusive personlighet, färdigheter och kvalifikationer. Skriv sedan ner dina kvalifikationer vilket matchar den position du har ansökt till och nämn en viss erfarenhet du har vilket inte nämns i annonsen men är meriterande för positionen. Visa hur du kan lyfta verksamheten framåt med denna erfarenhet.


Exempelsvar:

"Jag förstår att din verksamhet letar efter en person med erfarenhet inom administration med en teknisk färdighet. Min erfarenhet inom administration är passande för denna roll. Jag kommunicerar med en effektivitet och har en erfarenhet med att hålla presentationer tillsammans med en utmärkt kunskap inom Visma, Excel och Powerpoint. Jag skulle verkligen älska att ta med dessa färdigheter och erfarenheter till din verksamhet."


Varför fungerar detta svar? Du matchar dina kvalifikationer med yrkeskvalifikationer och dessutom nämner du att du har en erfarenhet med att hålla presentationer tillsammans med en utmärkt kunskap inom meriterande program.


Exempelsvar:

"Du har skrivit i den utannonserade tjänsten att din verksamhet letar efter en person med en utbildning inom speciallärarprogrammet med ett tålamod och medkänsla. Jag har arbetat med dyslexiska barn i fem år och har därför utvecklat en förmåga för att ha ett fantastiskt tålamod med dessa barn. Jag arbetar alltid med ett leende."

Varför fungerar detta svar? Du skapar en visuell bild när du berättar om dina kvalifikationer.


Exempelsvar: "Med min erfarenhet inom teknik och främst att uppdatera och underhålla webbsidor tillsammans med en vilja att alltid lära, är min kunskap inom webbadministration passande för denna roll. Jag hade ett helhetsansvar för webbavdelningen i min senaste anställning med krav att uppdatera profiler för kunder och studenter samt uppdatera information om kommande event. Jag lärde mig JavaScript under fritiden och använde dessa kodningsfärdigheter för att förbättra vår hemsida och fick beröm från avdelningschefen. Jag skulle mer än gärna vilja tillföra denna färdighet med en vilja att alltid lära inom teknik till din verksamhet."


Varför fungerar detta svar? Detta svar visar att du är en person med en vilja att lära eftersom du lärde dig JavaScript under fritiden för att sedan använda denna färdighet för att förbättra en hemsida inom verksamheten. Detta kommer att skilja dig från andra kandidater.

Exempelsvar:

"Du har förklarat att du letar efter en person med en utmärkt kunskap inom försäljning med en erfarenhet att hantera personal. Jag har arbetat inom försäljning i femton år och har utvecklat fantastiska färdigheter inom teambuilding tillsammans med att dagligen motivera mina anställda. Jag har fått utmärkelser flera år i rad för mina innovativa strategier för att motivera medarbetare och att överträffa kvartalsfrister. Om du anställer mig till din verksamhet, kommer jag att tillföra dessa färdigheter och ledarskapsförmågor till att motivera anställda och överträffa kvartalsfrister."


Varför fungerar detta svar? Du berättar om din erfarenhet inom försäljning och personalhantering tillsammans med exempel om varför ditt ledarskap har varit framgångsrikt.


Tips för hur du förbereder ett svar till denna arbetsintervjufråga:


Förklara för rekryterare att du kommer att tillföra värde till verksamheten. Har du ett praktiskt exempel från tidigare anställningar till varje kvalifikation i din lista? Du kanske har andra erfarenheter från tidigare anställningar vilket kan vara ytterligare meriterande för den position du ansökt till? Du behöver hålla ditt svar till denna arbetsintervjufråga kortfattat och fokuserat. Välj ett par kvalifikationer från din lista med praktiska exempel från tidigare anställningar för att marknadsföra dig själv och visa rekryterare att du är den bäst lämpade kandidat.

336 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work