Arbetsintervjufråga: "Varför skulle du vilja ha denna tjänst?"

Uppdaterad: mar 23

En vanlig arbetsintervjufråga där du behöver formulera ett strukturerat svar och vi kommer att förklara detta steg för steg tillsammans med exempelsvar.När du besvarar denna arbetsintervjufråga vill du visa rekryterare att du känner till den verksamhet du har ansökt till. Det finns ett enkelt sätt för hur man besvarar denna arbetsintervjufråga utan att du behöver repetera hela ditt CV. Detta är verkligen ett gyllene tillfälle att visa att du känner till verksamheten. Du behöver veta grundläggande uppgifter om verksamheten och välja ett par faktorer om varför du är den bästa kandidaten.


För att förbereda ditt svar behöver du skriva en lista med yrkeskvalifikationer från platsannonsen och sedan matcha dessa med dina färdigheter. Välj sedan ett par färdigheter och inkludera exempel från dina tidigare anställningar. Det är viktigt att du håller det kort och koncist eftersom du kommer att få fler tillfällen att prata om dina färdigheter. Fokusera på att lyfta fram det viktigaste och mest relevanta för den position du har ansökt till.


Vet du fortfarande inte hur du ska besvara denna arbetsintervjufråga? Se exempelsvaren nedan och anpassa dessa svar efter dina färdigheter.


Exempelsvar:


Exempelsvar: "Denna positionen betonar försäljning och marknadsföring, vilket är mina starkaste färdigheter. I min tidigare anställning ökade försäljningssiffrorna med 15% under min ledning. Jag skulle mer än gärna vilja tillföra mina tio års erfarenheter inom försäljning och marknadsföring till (X) och bidra till er fortsatta utveckling och framgång."

Exempelsvar: "Jag förstår att (X) är ett företag med enorm framgång inom skönhetsprodukter. Jag har läst på er hemsida och i pressmeddelanden att ni planerar att lansera fler produkter under de närmsta månaderna. Jag skulle mer än gärna vilja bidra till (X) under tillväxten med mina exemplariska färdigheter inom produktutveckling, projektledning och marknadsföring."


Exempelsvar: "Jag skulle mer än vilja ha denna positionen eftersom specialundervisning är att fokusera på behoven hos varje enskild elev och värderingarna inom skolan är i enlighet med mina personliga värderingar. Som en undervisningslärare med fem års erfarenhet har jag utvecklat strategier för att uppnå akademisk och personlig framgång för barn och ser fram emot att tillföra dessa strategier till (X)."

Exempelsvar: "Jag skulle gärna vilja arbeta inom detaljhandel och butik eftersom jag skulle vara fantastisk på det. Jag älskar verkligen att hjälpa kunder att hitta rätt produkter och att få engagera mig tillsammans med dem. Med två års erfarenhet inom detaljhandel, kassahantering och lagerhantering, skulle jag mer än gärna vilja vidareutveckla mina färdigheter hos (X)."


242 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work