Arbetsintervjufråga: "Vilka är dina styrkor?"

Uppdaterad: okt 27Denna arbetsintervjufråga kan verka nästan för simpel, men sanningen är att en hel del människor är alldeles för blygsamma i sina svar eller misslyckas helt och hållet med att beskriva sina styrkor på rätt sätt. Du behöver matcha dina styrkor med behoven inom verksamheten. Rekryterare vill veta ifall du passar för den position du har ansökt till och därför behöver du besvara denna arbetsintervjufråga till din fördel.


Du behöver visa rekryterare att du har rätt färdigheter och att dessa är meriterande för den position du har ansökt till. Det finns alltid vissa styrkor som en rekryterare letar efter hos en kandidat. Genom att matcha dina styrkor till behoven inom verksamheten, står du ut bland mängden och ökar därför dina chanser till en anställning.


Börja med att skriva en lista över dina färdigheter. Denna lista kan omfatta utbildning, praktik, färdigheter och tidigare arbetslivserfarenhet. Begränsa sedan din lista till tre särskilt starka färdigheter. Skriv ett exempel till varje färdighet om hur du använt denna styrka.


Detta kommer att förbereda dig inför denna arbetsintervjufråga. Ju närmare dina färdigheter matchar yrkeskvalifikationer inom verksamheten, desto mer sannolikt kommer du att få ett erbjudande om en anställning. Du ska inte vara blygsam med dina svar men du vill heller inte överdriva dina svar utan du bör vara bekväm med att förklara varför du är den bäst lämpade kandidat för den position du har ansökt till. Att skriva en lista över dina styrkor med ett exempel till varje, hjälper dig att besvara denna arbetsintervjufråga med större självförtroende.


  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.

211 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work