Checklista inför din arbetsintervju

Uppdaterad: mar 23Ha dina intervjukläder redo.


Hur du klär dig inför en arbetsintervju berättar en hel del om dig. Rätt intervjukläder förmedlar en förståelse för den företagskultur och professionella miljö du står inför och visar att du respekterar din potentiella arbetsgivare samt vill skapa ett positivt intryck. Ha dina intervjukläder redo i garderoben för att inte stressa med detta moment i sista minuten eftersom du isåfall riskerar att klä dig helt fel inför din arbetsintervju.


Läs den utannonserade tjänsten.


Analysera vilka yrkeskvalifikationer din potentiella arbetsgivare letar efter hos en kandidat i den utannonserade tjänsten. Skriv en lista med dessa yrkeskvalifikationer och matcha med dina kvalifikationer från tidigare anställningar. Ju närmare dina kvalifikationer matchar kraven för positionen, desto större chans har du att bli anställd.


Var påläst om företaget.

Vad känner du till om företaget du har ansökt till? Se till att vara välinformerad innan din arbetsintervju. Du kan besöka deras hemsida eller kanaler i sociala medier för att lära känna företaget. » Läs mer: "Arbetsintervjufrågor att ställa till arbetsgivare"


Förbered svar till vanliga arbetsintervjufrågor.

Du behöver förbereda svar till arbetsintervjufrågor och öva dessa svar med en familjemedlem eller bekant för att kunna svara med självsäkerhet i din arbetsintervju. Detta kommer också att minska stress innan din arbetsintervju.


Borsta upp din intervjuetikett.


Är det okej att ta med en kopp kaffe eller din mobiltelefon till din arbetsintervju? Hur ska du hälsa? Och vad ska du ta med dig till din arbetsintervju förutom ditt CV och personliga brev? Borsta upp din intervjuetikett innan din arbetsintervju för att inte skapa ett negativt intryck. (Även här kommer vi att publicera ett blogginlägg med de vanligaste misstagen i en arbetsintervju och hur man har en professionell intervjuetikett.)


Få vägbeskrivningar och ordna transport.


Det är viktigt att du känner till den adress din arbetsintervju kommer att hålla hus för att inte riskera att komma för sent. Var finns det parkeringsplatser? Vilka tidtabeller håller kollektivtrafiken både till din arbetsintervju och tillbaka hem?


Ta med rätt saker.

Det är viktigt att veta vad man ska ta med till en arbetsintervju. Se till att du har med ditt CV med ett personligt brev, en lista med referenser ifall dessa inte står med i ditt CV och intervjufrågor att ställa till arbetsgivare. Det är helt okej att ha med en handskriven lapp med intervjufrågor du faktiskt vill ställa till din potentiella arbetsgivare.


Skicka ett tack-meddelande efter din arbetsintervju.

Att tacka efter en arbetsintervju handlar inte bara om intervjuetikett utan det kommer att stärka ditt intresse för den position du har ansökt till. Ditt tack-meddelande är också en möjlighet att komplettera information eller besvara ytterligare frågor från arbetsgivare. Glöm inte att skicka ett tack-meddelande till arbetsgivare inom 24 timmar efter din arbetsintervju.


  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.

166 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work