top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

6 frågor att aldrig ställa i en arbetsintervju

Updated: Nov 7, 2023

Anställningsintervjuer kan vara en nervkittlande upplevelse för både kandidater och anställande chef. Båda parter vill skapa ett positivt första intryck. Att skicka in din ansökan till verksamheten är endast en del. När du sedan blir bokad för en anställningsintervju, då startar rekryteringsprocessen. Alla vill imponera under sin anställningsintervju och du behöver vara förberedd inför den. Det finns intervjufrågor du aldrig ska ställa i en anställningsintervju ifall du inte vill sumpa dina chanser till en anställning.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna"Hur mycket får man i lön?"

Under din första anställningsintervju med anställande chef ska du försöka undvika denna intervjufråga. Det är bara i den inledande fasen du helst inte ska ställa den. Att få rättvis kompensation för din kompetens och erfarenhet har en direkt inverkan på din arbetstillfredsställelse. Som sådan behöver man förstå nyanserna av när och hur man förhandlar om lön. Under en anställningsintervju eller efter att man fått ett erbjudande om anställning. Det finns trots allt en hårfin linje mellan framgång och misslyckande. Om du till exempel tar upp ditt löneanspråk under din första anställningsintervju kan det verka som om du är mer intresserad av lönen än arbetet. Men om anställande chef ställer denna intervjufråga till dig, och du kanske inte vet vad ditt löneanspråk är, kan du be att få återkomma med detta svar.


"Går det bra att ta semester detta datum?"

Det enklaste sättet att undvika en situation där semesterplaner stör din process att söka arbete är att inte planera en semester medan du söker arbete. Men livet har ett sätt att komplicera saker och situationer kan uppstå som är bortom din kontroll. De flesta anställande chefer förstår att människor har liv och planer som inträffar. Men hur och när du presenterar denna information kan fastställa huruvida du kommer vidare i rekryteringsprocessen eller inte.


"Vad sysslar denna verksamhet med?"

Du måste känna till verksamheten och vad denna sysslar med innan du skickar in din ansökan. Om du behöver ställa denna intervjufråga till anställande chef kommer du med största sannolikhet inte att komma vidare i rekryteringsprocessen.


"Varför lämnade den sista personen i denna tjänst?"

Du kanske bara är nyfiken, men ställ inte denna intervjufråga. Om personen befordrades inom verksamheten kan anställande chef lämna ut denna information. Om personen fick sparken vill du inte ta upp ett ömt ämne. Om du vill veta detta kommer du med största sannolikhet få reda på detta efter att du blivit anställd.


"När blir man befordrad i denna yrkesroll?"

Om du ställer en intervjufråga om hur man blir befordrad redan i din initiala anställningsintervju kan det betyda att du är mer intresserad av vad verksamheten kan bidra till dig, än tvärtom. Anställande chef förstår att du är intresserad av att vidareutveckla dina kunskaper men ställ inte denna intervjufråga redan i din första anställningsintervju.


"Var det en bra anställningsintervju?"

Om du ställer en sådan här intervjufråga kommer du att verka osäker. Du skulle kunna fråga anställande chef ifall denna person har fler frågor att ställa. Det finns bättre intervjufrågor att ställa än nämnda ovan. En anställningsintervju är en konversation. Du ska både besvara intervjufrågor men även ställa intervjufrågor tillbaka till anställande chef.
428 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page