top of page

Hamnar ditt CV i papperskorgen? (Undvik dessa misstag)

Updated: Nov 7

Rekryterare kan bedöma ifall du kommer vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen inom 30 sekunder i snitt. Därför behöver du se till att ditt CV inte innehåller dessa tabbar. Det finns flera tabbar att se upp för, men dessa nedan behöver du mest se upp för.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaGrundläggande krav

Det brukar oftast finnas en kravlista när du läser en platsannons. Krav du behöver uppfylla för att komma vidare i rekryteringsprocessen. Det kan vara att verksamheten kräver att du har arbetslivserfarenhet i minst ett par år, arbetslivserfarenhet inom en specifik bransch, examensutbildning inom ett visst område eller ett körkort. Det brukar även finnas sådant verksamheten anser vara meriterande att ha, och detta är inte krav utan ett "plus i kanten" ifall du har det och även detta kan vara arbetslivserfarenhet eller specifika kompetenser. Se till att du först och främst läser kraven för att säkerställa att du uppfyller dessa. Rekryterare kommer med största sannolikhet inte att läsa ditt CV ifall du inte uppfyller kraven i platsannonsen.


Bristande format

Om ditt CV är inkonsekvent, innehåller stavfel och har ett bristande format kommer du med största sannolikhet inte att komma vidare i rekryteringsprocessen. Innehållet i ditt CV ska ha främsta fokus men ett bristande format är inte till din fördel. När du skriver ditt CV med ett intresseväckande innehåll och ett visuellt format visar du att du har spenderat tid med din ansökan. Det handlar helt enkelt om att sticka ut. Vi arbetar med unika mallar i vårt arbete när vi skriver skräddarsydda CV. (Se våra mallar här). Ett visuellt tilltalande CV med personlighet är ett måste för att skapa uppmärksamhet.


För mycket information

Det sista du vill ha är ett bufféliknande CV där du har all information från din arbetslivserfarenhet daterad bak till 1987, all din akademiska historia med varenda kurs du har läst. Ofta är perspektivet att ju mer information ett CV innehåller, desto bättre. Tanken är att ifall man inkluderar all arbetslivserfarenhet kommer detta att öka chanserna att visa hur kvalificerad man är, men det stämmer inte alltid. Om du har arbetslivserfarenhet daterad bak till 1987 där du främst har arbetat inom administration men under senaste år har du arbetat inom omvårdnad och även läst ett par kurser och vill fortsätta inom denna bransch, är det inte relevant information att ha med alla anställningar du har haft inom administration. Man behöver sortera bland sin information för att få med relevant och meriterande information.


69 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page