top of page

Hur man blir anställd på 30 dagar

Updated: Nov 6

Ibland kan ett jobbsökande vara en frustrerande process, speciellt om du behöver ett jobb omedelbart. Du kanske behöver bryta ner denna process i mindre steg, för att kunna hantera din stress och för att känna att du åstadkommer en bit i taget.


Sträva efter att följa ett steg varje dag, och du kommer att kunna förbereda dig från hur man skriver ett kraftfullt CV till att nå ut till sitt nätverk och inför en jobbintervju. Börja med att skriva ett CV. Du kan skriva detta själv, eller anlita experthjälp där vi hjälper dig att skriva ett kraftfullt CV.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaKom igång

Det finns riktlinjer för vad du ska inkludera i ditt CV för att din ansökan ska bli komplett.


Läs mer: "Riktlinjer för vad du ska inkludera i ditt CV"


Gör ett kalkylblad

Det är viktigt att du håller reda på vilka jobb du har sökt. Skapa ett kalkylblad med företagsnamn, jobbtitel, länk till själva jobbannonsen med sista ansökningsdatumet och datum när du skickade in din ansökan för att du enklare ska veta när du följer upp.


Kommunicera med ditt nätverk

Att kommunicera med ditt nätverk är en kritisk del i ditt jobbsökande. Du kan få råd inför ditt jobbsökande och även få tips ifall det finns ett ledigt jobb. Använd dina plattformar inom sociala medier för att berätta att du söker jobb.


Hitta jobbannonser

Det finns flera hemsidor där du kan söka efter jobbannonser men du kan även skapa din profil och ladda upp ditt CV på vissa hemsidor. Här finner du ett urval av jobbsajter:


Arbetsförmedlingen

Blocket Jobb

Metro Jobb

Jobbsafari

Monster

Adecco


Uppföljning

Detta är ett viktigt steg. Självfallet är man intresserad att veta var man står i rekryteringsprocessen efter att man har skickat in en jobbansökan. En rekryteringsprocess kan ta tid och man får inte alltid ett omedelbart svar tillbaka. Ibland får man inte ett svar överhuvudtaget.


Läs mer: "Hur man följer upp efter en ansökan"


Dags för jobbintervju

Om du har blivit bokad för en jobbintervju behöver du känna till verksamheten. Du behöver även kunna ställa intervjufrågor till rekryterare för att visa att du är intresserad samt kunna besvara intervjufrågor om verksamheten när dessa dyker upp.


Läs mer: "Intervjufrågor att ställa till arbetsgivare"


Läs mer: "Tips för en framgångsrik intervjuetikett"


Läs mer: "Saker du aldrig ska säga i en jobbintervju"


Ge inte upp

Fortsätt att arbeta med dessa steg. Om du följer ett steg varje dag, och är konsekvent kommer du att bli bokad för en jobbintervju. Finslipa ditt CV, och anpassa ditt personliga brev efter jobbannons.


206 views0 comments
bottom of page