Hur man följer upp efter en arbetsintervju

Uppdaterad: okt 27

Det första steget till anställning är att bli kallad för en arbetsintervju - därför är det viktigt att du följer upp efter varje arbetsintervju för att visa ditt intresse.


1. Fråga vad nästa steg i rekryteringsprocessen är

Det är viktigt att du ställer denna fråga innan du lämnar din arbetsintervju. Du kommer att få ett svar om när det är acceptabelt att följa upp efter din arbetsintervju. Fråga din potentiella arbetsgivare om när det är möjligt att hen återkommer med svar. Om du inte får ett svar tillbaka den dagen, vänta ett par dagar till och följ sedan upp, och om du inte har fått ett svar om när din potentiella arbetsgivare återkommer med svar - följ upp efter en vecka. Med en kortfattad och vänlig uppföljning, kan du faktiskt påminna din potentiella arbetsgivare om att du är professionell och dessutom visar ytterligare intresse för positionen du har ansökt till.


Exempel:


"Hej, Sara - Jag hoppas att du har haft en trevlig vecka. Jag blev intervjuad för positionen inom marknadsföringsavdelningen förra veckan och du nämnde att du skulle återkomma med svar. Ser fram emot ditt samtal. Tveka inte att kontakta mig ifall du har ytterligare frågor."


2. Inom 24 timmar efter din arbetsintervju


Du ska alltid följa upp efter din arbetsintervju med ett tack-meddelande till rekryterare - inom 24 timmar för att visa dina framfötter. Var kortfattad och professionell. Du har redan haft din arbetsintervju och är en potentiell kandidat för positionen du har ansökt till. Var tacksam och låt din personlighet skina i ditt tack-meddelande. Ett tack-meddelande är också ett utmärkt tillfälle att nämna viktig information du kanske har missat att nämna i din arbetsintervju.


3. Tips för hur du följer upp efter din arbetsintervju


Det finns två sätt att följa upp efter din arbetsintervju - att du ringer upp eller skriver ett email till rekryterare. Om du väljer att ringa upp, försök att ha ett telefonmanus med anteckningar för att inte missa att nämna något viktigt. Försök att påminna rekryterare om ditt intresse för positionen och fråga helt enkelt hur du står i rekryteringsprocessen. Om ditt telefonsamtal inte kommer fram, kan du lämna ett meddelande. Ifall du inte får ett svar från rekryterare inom ett par dagar, kan du försöka att ringa upp efter en vecka. Men om du inte får ett svar tillbaka efter ett tack-meddelande och en uppföljning, är det dags att söka vidare.

568 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work