• CV Experterna

Hur man förklarar en lucka i sitt CV

Updated: Jul 6

Oavsett vad anledningen än är till en lucka i ditt CV, var ärlig. Försök inte att dölja en lucka i ditt CV med att bortförklara den, utan förklara situationen med ärlighet. Att förklara situationen med ärlighet är alltid bättre än att låta rekryterare fantisera ihop en sämre version. Ha självförtroende när du besvarar denna arbetsintervjufråga.Rekryterare vill veta varför du har en lucka i ditt CV och vad du har sysslat med under denna period. Besvarar du denna intervjufråga med ärlighet, kommer rekryterare att få en positiv bild om din karaktär. Det händer faktiskt att man är arbetslös i perioder. Det viktigaste är att du funderar ut ditt svar inför din arbetsintervju.


Vad är skillnaden mellan ett kronologiskt och funktionellt CV samt vad är för och nackdelen mellan dessa två strukturer?


Kronologiskt CV är den mest konventionella strukturen där man punktar upp sin arbetslivserfarenhet och utbildning i en omvänd kronologisk ordning. Det blir en tidslinje över din karriär med den senaste händelsen överst. Fördelen med ett kronologiskt CV är att det blir enklare att överblicka för rekryterare. Nackdelen är att ifall man har en lucka i sitt CV, kommer denna att vara synlig.


Funktionellt CV är en struktur där man sorterar information istället för att använda en tidslinje. Fokuset i ett funktionellt CV blir därför vad du kan, inte när du har åstadkommit vad. Du kan använda rubriker ifall du vill för att lista dina professionella färdigheter. Ett funktionellt CV kan vara en bättre struktur ifall du vill framhäva dina kompetenser. Det är utmanande att skriva ett funktionellt CV för att denna ska bli enkel att överblicka. Därför behöver du planera inför dess struktur och visuella layout.

596 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS