top of page

Hur man hittar en bra chef

Updated: Nov 7

När du sitter mitt emot din potentiella chef under en arbetsintervju kan det vara lätt att känna att den handlar om att du ska imponera för att få den tjänst du har ansökt om. Och även om det behöver vara din prioritet, bör du också veta en del om verksamheten och ifall personen framför dig, är en bra chef eller inte.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaIbland kan en intervjufråga avslöja mer om den som ställer den, än vad du kan berätta för din potentiella chef. Till exempel, om du blir ställd med en intervjufråga som inte är direkt relaterad till själva tjänsten, betyder det sannolikt att din potentiella chef bryr sig om dig som en individ när ni arbetar tillsammans. En chef som värdesätter lagarbete kanske vill höra om din insats inom en volontärorganisation eller hur du arbetar med dina medarbetare för att ta reda på ifall du passar bra in i verksamhetskulturen.


Glöm inte att en arbetsintervju är en konversation och det handlar inte enbart om att du ska imponera, utan du behöver ta reda på ifall verksamheten och dess kultur passar dig. Intervjufrågor du kan ställa kan vara "Varför valde du denna karriär?", "Hur är du som chef?" och "Vad gillar du mest med ditt jobb?" Svaren du får kommer att berätta hur mycket passion din blivande chef har för sitt arbete.


Läs mer: "Intervjufrågor att ställa till arbetsgivare"


23 views0 comments
bottom of page