• CV Experterna

Intervjufråga: "Varför lämnar du din nuvarande tjänst?"

När du lämnar en nuvarande tjänst kan denna intervjufråga dyka upp. Orsakerna till varför man lämnar en nuvarande tjänst kan variera. Det kan handla om att man behöver lokalisera om, lön eller att man behöver ett större ansvar inom sin yrkesroll för att kunna växa. Men det kan även handla om personliga skäl till varför man lämnar en nuvarande tjänst. Du kanske inte kommer överens med din arbetsgivare, men vill inte nämna detta under din arbetsintervju.


Läs mer: "Hur man förklarar en lucka i sitt CV"Utbrändhet

Du kanske lämnar en nuvarande tjänst för att du är utbränd. Detta behöver du inte nämna under din arbetsintervju utan kan istället besvara denna intervjufråga med: "Jag söker efter en yrkesroll med stimulerande arbetsuppgifter för att kunna växa betydligt mer i mig själv."


Ta hand om en familjemedlem

Att lämna en nuvarande tjänst för att ta hand om en familjemedlem under en kortare period kan också vara en orsak. Du behöver inte berätta detaljer om denna situation utan endast nämna att det är under en kortare period och du beräknar att vara redo för arbetslivet om ett par månader.


Dags för en förändring

Du kanske vill ändra sikte i din karriär och behöver en yrkesroll med ett större ansvarsområde för att du ska kunna växa. Din nuvarande tjänst kanske inte har stimulerande arbetsuppgifter och du söker därför efter en annan tjänst. Nämn inte detta utan besvara denna intervjufråga med: "Jag söker efter en tjänst där mina färdigheter inom arbetsledarskap kan få större utrymme att kunna vidareutvecklas." Då behåller du fokus om den tjänst du vill ansöka om.

354 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS