top of page

Intervjufråga: "Vilka är dina styrkor?"

Updated: Mar 31

Denna intervjufråga kan verka nästan för simpel, men en hel del människor är alldeles för blygsamma i sina svar, eller misslyckas helt och hållet med att beskriva sina styrkor. Du behöver matcha dina styrkor med yrkeskvalifikationer i platsannonsen. Rekryterare vill veta ifall du passar för den tjänst du har ansökt om, och därför behöver du besvara denna intervjufråga till din fördel.Du behöver visa rekryterare att du har relevanta färdigheter, och att dessa passar med den tjänst du har ansökt om. Genom att matcha dina styrkor till behoven inom verksamheten, står du ut bland mängden och ökar därför dina chanser till en anställning.


Börja med att skriva en lista över dina färdigheter. Denna lista kan omfatta utbildning, praktik, färdigheter och tidigare arbetslivserfarenhet. Begränsa sedan din lista till ett par framstående färdigheter. Skriv ett exempel till varje färdighet om hur du använt denna styrka.


Detta kommer att förbereda dig inför denna arbetsintervjufråga. Ju närmare dina färdigheter matchar yrkeskvalifikationer inom verksamheten, desto mer sannolikt kommer du att få ett erbjudande om en anställning. Du ska inte vara blygsam med dina svar men du vill heller inte överdriva dina svar. Håll det kort och koncist. Att skriva en lista över dina styrkor med ett exempel till varje, hjälper dig att besvara denna arbetsintervjufråga med större självförtroende.
116 views0 comments
bottom of page