• CV Experterna

Klicheér i ditt personliga brev att ta bort med en gång

Klichéer är överanvända uttryck och du vill undvika att hamna i denna fälla i ditt personliga brev. Oftast när vi inte vet vad vi ska skriva, använder vi klichéer som "kryckor". Ta bort dessa klichéer i ditt personliga brev, och ersätt dem med dessa nedanstående tips."Till den det berör"

I platsannonsen brukar det oftast stå ett namn till kontaktperson och det är till denna person du ska skriva din hälsningsfras till i ditt personliga brev. Det räcker inte med ett "till den det berör" eftersom detta blir alldeles för opersonligt. Skriv istället "hej," också namnet efter hälsningsfras.


"Jag heter.."

Om du har en korrekt layout till ditt CV behöver du inte nämna ditt för och efternamn i ditt personliga brev, eftersom dessa redan syns. Dessutom har du skickat ett e-postmeddelande med din ansökan och fyllt i ditt för och efternamn där. Skriv istället en uppmärksamhetsfångande introduktionstext där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med till verksamheten.


"Jag skriver för att ansöka.."

Det är uppenbart att du ska skicka in din ansökan till en tjänst. Du kan istället nämna var du hittade platsannonsen och att du skickar in din ansökan med en förväntansfullhet.


"Sedan barnsben har.."

Du ska inte dyka in i din barndomshistoria i ditt personliga brev, eller berätta hela din livshistoria. Inte heller behöver du nämna vad du sysslar med under din fritid. Texten ska vara relevant för den tjänst du ansöker till. Du kanske kan berätta om hur ditt intresse för denna specifika tjänst startade.


"Som du kan se på mitt CV.."

Arbetsgivare har med all säkerhet redan läst ditt CV. Du ska inte upprepa ditt CV i ditt personliga brev men du kan berätta vidare om specifika projekt du har lett, vilka är meriterande för den tjänst du ansöker till. Var kreativ i ditt berättande, och lyft fram dina färdigheter.


"Jag passar perfekt.."

Vem som helst kan skriva ett sådant här påstående. Och detta är en klichée eftersom denna frasen är överanvänd. Istället för att skriva att du passar perfekt för den tjänst du ansöker till, kan du skriva specifika färdigheter du har, och hur dessa är relevanta för tjänsten.


Läs mer: "Vanliga misstag i ditt CV"

75 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS