• CV Experterna

Kontaktinformation i ditt CV

Du behöver inkludera din kontaktinformation när du skriver ditt CV. Det ska vara enkelt för en rekryterare att hitta din kontaktinformation och därför ska denna synas högst upp i ditt CV. Det är även viktigt att du väljer ett rätt filnamn för ditt CV.Vad du ska inkludera

Inkludera ditt för och efternamn, adress och telefonnummer samt e-postadress. Om du har en webbsida och denna är relevant för den position du har ansökt till, kan du även inkludera denna.


Namn. Om du har ett annat namn än ditt tilltalsnamn, kan du skriva detta i ditt CV. Men du behöver se till att alla dina dokument använder detta namn.


Adress.

Du behöver använda en permanent hemadress i ditt CV. Om du är en student kan du inkludera både din permanenta hemadress men även din skoladress.


E-postadress.

Din potentiella arbetsgivare vill anställa en professionell person och du kommer att se allt annat än professionell ut ifall din e-postadress är tillexempel, "kvinnotjusaren01@gmail.com" eller "ladybunny02@gmail.com". Om detta är fallet behöver du skapa en e-postadress vilket är avsedd för ditt arbetssökande.


Telefonnummer.

Det är viktigt att du har en röstbrevlåda för att rekryterare ska kunna lämna ett meddelande. Se till att ditt röstmeddelande är ett professionellt sådant och att du nämner ditt namn i det.


Var du placerar din kontaktinformation

Din kontaktinformation bör vara det första rekryterare ser. Placera den därför högst upp i ditt CV. Ditt för och efternamn behöver ha en betydligt större storlek än all annan text, och dessutom vara centrerad. Lämna ett mellanrum eller en horisontell linje mellan din kontaktinformation och nästa stycke i ditt CV.


Se till att din kontaktinformation är korrekt

Kontrollera att din kontaktinformation stämmer innan du skickar det till rekryterare. Det är vanligare än vad man tror att det finns felaktiga uppgifter i kontaktinformation.


Välj ett rätt filnamn för ditt CV

När du sparar ditt CV är det viktigt att välja ett filnamn för ditt CV med ditt för och efternamn i. Filnamnet är det första anställningschefer ser. Därför är denna viktiga detalj faktiskt avgörande ifall din ansökan kommer att få en andra titt.


166 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS