top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Rätt struktur för ditt personliga brev

Updated: Nov 7, 2023

Du behöver skapa en röd tråd i ditt personliga brev, men du behöver även inkludera all relevant information och strukturera upp detta dokument rätt. Det ska finnas flera avsnitt i detta dokument och dessa är din kontaktinformation, en huvuddel och en avslutande del. Ett personligt brev ska beskriva varför du söker en specifik position med en kort översikt över din yrkesbakgrund samt varför du är mest kvalificerad för denna position. Det behöver även innehålla dina personliga egenskaper, hur du har utvecklat dessa under dina anställningar samt hur dessa är relevanta för den position du söker om.Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDin kontaktinformation

Det första avsnittet behöver innehålla din kontaktinformation med för och efternamn, adress, nummer och e-postadress. Tänk på att hålla din e-postadress professionell. Helst ska den heta "för_efternamn@email.com". Din e-postadress behöver reflektera din professionella identitet, och inte ditt sinne för humor, därför ska den inte anspela på humor, politik eller sexualitet. Ett tips är att skapa en e-postadress som endast är avsedd för ditt jobbsökande.


Hälsningsfras

Du kanske inte vet vem du ska adressera när du skriver ditt personliga brev, eftersom namn till rekryterande chef inte alltid finns med i platsannonsen. Om du vill visa framfötterna kan du slå ett samtal till verksamheten för att ta reda på denna information.


Huvuddel

Detta avsnitt behöver inkludera all relevant information om varför du är rätt person för den position du ansöker om och varför rekryterande chef ska boka in en anställningsintervju. Skriv vilka specifika kvalifikationer du har och hur dessa är meriterande för positionen. I andra stycket behöver du beskriva vad du har att bidra med till verksamheten med kvalifikationer, erfarenheter, färdigheter och kunskaper. Du kan nämna nyckelkompetens från ditt CV och skriv ett exempel till varje, men repetera inte hela ditt CV. I tredje stycket ska du beskriva din kunskap om verksamheten och att du känner till denna. Vad har verksamheten för framtida visioner? Detta kan du säkert läsa om på deras hemsida och dra paralleller med dina framtida planer. I det sammanfattande och avslutande stycket ska du tacka för dig, och skriva att du ser fram emot en anställningsintervju för att exempelvis kunna presentera dig bättre i person.


Avsluta ditt personliga brev med "med vänliga hälsningar". Detta dokument är en professionell korrespondens och därför behöver du avluta det med finess.


Mallarna vi använder när vi skapar skräddarsydda CV är unika i Sverige, och senaste inom marknaden: www.cvexperterna.se/cvmallar178 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page