• CV Experterna

Såhär lyckas du med din spontanansökan

Det finns ett annat sätt att söka arbete och det är med en spontanansökan. Om du skickar iväg en spontanansökan med ett professionellt CV, har du fantastiska chanser till en anställning. Hela 80% arbetsgivare skulle vilja ta emot en spontanansökan och 44% leder till arbetsintervjuer, visar statistiken. Du behöver vara tydlig med varför en arbetsgivare skulle vilja anställa dig. Vad kan du bidra med till den verksamhet du ansöker till?Vad känner du till om verksamheten? Det är viktigt att du känner till den verksamhet du tänkt ansöka till. Du har betydligt större chanser att bli bokad för en arbetsintervju när du känner till information om verksamheten och deras framtida visioner. Besök deras hemsida och bli en läslus.

Slå ett telefonsamtal till verksamheten När du har hittat en verksamhet du skulle vilja skicka din spontanansökan till, behöver du ställa rätt frågor. Det finns ett par anledningar att ringa till verksamheten innan du skickar iväg en spontanansökan och det är att ta reda på ifall verksamheten tar emot spontanansökningar och ifall du presenterar dig väl, finns det betydligt större chanser att verksamheten minns ditt namn vid nästa rekryteringsprocess. Lé med munnen när du ringer till verksamheten, eftersom detta skapar en positiv energi. Dessa frågor kan du ställa i ett telefonsamtal:

"Hur ser rekryteringsprocessen ut?"

"Hur ser arbetsbelastningen ut för tillfället?"

"Jag skulle vilja skicka iväg en spontanansökan - hur går det till?"


Personligt brev Skapa en personlig koppling till verksamheten i ditt personliga brev. Detta är ett viktigt steg för att visa att du känner till verksamheten, och kan sälja in dig själv i ditt personliga brev. Du behöver skriva ett personligt brev specifikt till varje verksamhet du skickar iväg en spontanansökan till. Det kommer att ta längre tid, men kommer att vara värt det eftersom det betydligt ökar dina chanser att bli ihågkommen och riskerar inte att ditt CV hamnar i papperskorgen.


Komplett guide om hur man skapar en personlig koppling till verksamheten finns här.


Rätt avslut Det är viktigt att du skriver i ditt personliga brev att du kommer att kontakta verksamheten om ett visst antal dagar för ett uppföljande samtal. Lämna inte bollen hos verksamheten. När du skriver att du kommer att ta kontakt om ett visst antal dagar, behöver rekryteringschef inom verksamheten vara förberedd inför ditt samtal, och du visar dina framfötter.

221 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS