Spontanansökan - såhär lyckas du

Uppdaterad: mar 23

För att maximera dina chanser med spontanansökningar, rekommenderar vi att du redan har ett professionellt CV och personligt brev för att skicka iväg en framstående ansökan. Det är verkligen avgörande för ett framgångsrikt resultat.


Läs om vår tjänst och hur vi skapar professionella CVDet finns ett annat sätt att söka arbete och det är med en spontanansökan. Om du skickar iväg en spontanansökan med ett professionellt CV, har du fantastiska chanser till en anställning. Hela 80% arbetsgivare skulle vilja ta emot en spontanansökan och 44% leder till arbetsintervjuer, visar statistiken. Du behöver vara tydlig med varför en arbetsgivare skulle vilja anställa dig - vad kan du bidra med till den verksamhet du ansöker till? Skriv ner dina nyckelfärdigheter och hitta exempel där du tillför mervärde.


1. Vad känner du till om verksamheten? Det är viktigt att du känner till den verksamhet du tänkt ansöka till. Du har betydligt större chanser att bli bokad för en arbetsintervju när du känner till information om verksamheten och deras framtida visioner. Besök deras hemsida och bli en läslus.

2. Slå en pling till verksamheten När du har hittat en verksamhet du skulle vilja skicka din spontanansökan till, behöver du ställa rätt frågor. Det finns ett par anledningar att ringa till verksamheten innan du skickar iväg en spontanansökan och det är att ta reda på ifall verksamheten tar emot spontanansökningar och ifall du presenterar dig väl, finns det betydligt större chanser att företaget minns ditt namn vid nästa rekryteringsprocess.

Ett varmt tips är att faktiskt lé på riktigt när du ringer till verksamheter och samtalar med arbetsgivare eftersom det skapar en positiv energi. Ställ dessa frågor:

"Hur ser rekryteringsprocessen ut?"

"Hur ser arbetsbelastningen ut för tillfället?"

"Jag skulle vilja skicka iväg en spontanansökan - hur går det till?"


3. Personligt brev Skapa en personlig koppling till verksamheten i ditt personliga brev. Detta är ett viktigt steg eftersom du inte vill skicka iväg en spontanansökan med ett personligt brev som inte är specificerat till verksamheten. Du behöver skriva ett personligt brev specifikt till varje verksamhet du skickar iväg en spontanansökan till. Det kommer att ta längre tid, men kommer att vara värt det eftersom det betydligt ökar dina chanser att bli ihågkommen och riskerar inte att ditt CV hamnar i papperskorgen.

Vad har verksamheten för framtida visioner?

Vad är deras utmaningar i dagsläget?

Hur kan dina kunskaper och erfarenheter bidra till verksamheten?


Du har en gyllene chans att lyfta fram dina färdigheter och erfarenheter från tidigare anställningar i ditt personliga brev och när du skapar en personlig koppling till verksamheten kommer du att visa för din potentiella arbetsgivare att du är en värdefull kandidat.

4. Rätt avslut Det är viktigt att du skriver i ditt personliga brev att du kommer att kontakta verksamheten om ett visst antal dagar för ett uppföljande samtal. Lämna inte bollen hos verksamheten. När du skriver att du kommer att ta kontakt om ett visst antal dagar, behöver rekryteringschef inom verksamheten vara förberedd inför ditt samtal.

5. Professionell hjälp med ditt CV och personliga brev Det är verkligen avgörande för ett framgångsrikt resultat ifall du har ett professionellt CV och personligt brev. Vi skriver framstående CV och personliga brev för att du ska bli en betydligt vassare kandidat och vi har hjälpt hundratals kunder nå anställning, snabbare och enklare. Och vi förklarar för dig hur du skapar en personlig koppling i ditt personliga brev på bästa sätt tillsammans med instruktioner i samband med din leverans.  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work