Tips för en framgångsrik telefonintervju

Uppdaterad: mar 23

När du söker efter ett arbete är det viktigt att du är beredd inför en telefonintervju. Rekryterare kan starta intervjuprocessen med ett telefonsamtal för att diskutera möjligheter inför den position du har ansökt till och bedöma ditt intresse. Oftast är ett telefonsamtal med rekryterare en bokad telefonintervju men det kan även bli ett överraskande telefonsamtal. Därför är det viktigt att du är väl förberedd med dessa tips.


Viktigt! Du vet inte när du får ett överraskande samtal från en rekryterare. Därför behöver du alltid ha en professionell ton i din röst när du besvarar samtal från ett okänt nummer. Du behöver också se till att ditt röstmeddelande är ett professionellt sådant.Varför använder verksamheter telefonintervjuer?

Det kan vara ett sätt att identifiera kandidater för att sedan ta nästa steg till en fysisk arbetsintervju men det kan även vara för att minska antalet kandidater.


Förbered dig inför en telefonintervju med dessa tips.

Sätt samman en lista där du beskriver dina styrkor och svagheter samt svar till arbetsintervjufrågor. Dessutom behöver du en lista med arbetsintervjufrågor du är redo att ställa till din rekryterare. Dessa arbetsintervjufrågor hittar du här. Om du blir bokad för en telefonintervju, se till att du känner till den verksamhet du har ansökt till. Matcha dina kvalifikationer med arbetsbeskrivningen i platsannonsen och berätta om varför du är rätt kandidat för positionen. Du behöver känna en självsäkerhet när du berättar om dina kvalifikationer i en telefonintervju. Ha alltid ditt CV i närheten under din telefonintervju.


Avbryt inte din rekryterare. Om du vill nämna en viktig punkt, skriv ner detta i ditt anteckningsblock och nämn det när det är din tur att prata.


Öva inför din telefonintervju.

Att samtala med en rekryterare i en telefonintervju är inte alltid enkelt. Öva tillsammans med en vän för att du ska bli betydligt bekvämare inför din telefonintervju. Du kan även spela in din telefonintervju för att höra hur du själv låter och detta kommer att vara till en hjälp för att hitta vad du kan förbättra.


Följ upp efter din telefonintervju.

Se till att tacka din rekryterare efter din telefonintervju och helst inom 24 timmar. Detta är även din chans att berätta om kvalifikationer du kanske missade att nämna.


© CV Experterna 2019

Följ dessa tips för en framgångsrik telefonintervju:

  • Skapa en checklista. Granska platsannonsen och skapa en lista över hur dina kvalifikationer matchar den position du har ansökt till.

  • Rensa bort distraktioner från ditt skrivbord.

  • Ha penna och papper nära tillhands för att skriva ner detaljer eller frågor.

  • Boka om datumet ifall du behöver.

  • Stäng din mobiltelefon för inkommande samtal.

  • Om möjligt, använd fast telefoni för att inte riskera avbrott.

  • Ha alltid ditt CV i närheten inför din telefonintervju.VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work