• CV Experterna

Tips för en snabbare anställningSpara tid med avancerade sökalternativ hos jobbsajter där du kan söka efter nyckelord, arbetstitel, verksamhet och arbete inom ett visst område.


Ansök efter arbete du är kvalificerad för. Att ansöka efter varje tjänst du hittar är inte alltid det mest effektiva sättet. Sök efter tjänster du är kvalificerad för eftersom du har betydligt större chanser att bli vald för en arbetsintervju. Det mest effektiva sättet är att skapa en lista över verksamheter där du skulle vilja arbeta och sedan anpassa ditt personliga brev efter varje verksamhet. Då kommer du att bli uppmärksammad.


Sluta inte att ansöka efter tjänster medan du väntar besked från rekryterare. Det mest sannolika är att man får en del 'nej, tack' innan man får en anställning. Istället för att bli avskräckt kan du använda dessa tips och fortsätta att ansöka efter tjänster.


Anpassa ditt personliga brev efter varje tjänst du ansöker om. Du har endast ett fåtal sekunder att kunna imponera med ditt personliga brev och därför är det viktigt att du anpassar det efter både den tjänst du ansöker om, men även efter verksamheten. Rekryterare vill veta vilka kvalifikationer du har och hur dessa kan främja verksamheten redan i första stycket i ditt personliga brev.


Anpassa ditt CV efter varje tjänst du ansöker om för att det ska matcha kvalifikationer från platsannonsen. Du behöver inte ta med all din arbetslivserfarenhet i ditt CV. Vissa tar med arbetslivserfarenhet från flera decennier utan att denna erfarenhet matchar den tjänst man ansöker om. Detta kan istället bli för mycket information.


Se till att du har rätt klädsel inför din arbetsintervju. Utseendet borde inte spela roll, men det är viktigare än vad man tror. Din arbetsintervju är din chans att imponera.


Var dig själv under din arbetsintervju. Rekryterare vill veta vem du är och ifall du passar den verksamhet du har ansökt till. Ha inte alltför repeterade svar till arbetsintervjufrågor och besvara inte arbetsintervjufrågor med sådant du tror att rekryterare vill höra.


Följ upp efter din arbetsintervju med ett tack-meddelande till rekryterare inom 24 timmar för att visa dina framfötter. Var kortfattad och professionell. Du har redan haft din arbetsintervju och är en potentiell kandidat för positionen du har ansökt till.


Dela dina referenser under din arbetsintervju. Glöm inte att förbereda dina referenser att du har en arbetsintervju bokad och att du kommer att lämna ut deras kontaktinformation.

84 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS