• CV Experterna

Välj ett rätt CV-filnamnVilket är det rätta filnamnet för ditt CV? När du sparar ditt CV är det viktigt att välja ett filnamn för ditt CV med ditt för och efternamn i. När du sedan skickar iväg din ansökan, blir det kristallklart för anställningschefer att det är ditt CV och det kommer att vara lättare för dem att hitta din ansökan. Filnamnet är det första anställningschefer ser. Därför är denna viktiga detalj faktiskt avgörande ifall din ansökan kommer att få en andra titt.


Hur väljer du ett rätt CV-filnamn?


Spara inte ditt CV med filnamn "CV.docx". Det kommer inte att finnas ett sätt för anställningschefer att skilja ditt CV från andra sökande. Använd istället ditt för och efternamn. Tillexempel: "Jeanette Nilsson CV".


När du skickar iväg din ansökan, är det viktigt att du sparar ditt CV i filformat PDF. Då kommer ditt dokument att vara "låst" och det kommer inte att vara möjligt för andra att ändra i det och du slipper röda linjer från stavningskontroller. För att spara ditt CV i detta filformat klickar man "arkiv" inne i Microsoft Word och sedan "spara som" och sedan ska det finnas en rullmeny där du väljer format.


Alla använder inte samma operativsystem. Därför är det viktigt att du sparar ditt CV i filformat PDF. Har du dessutom en visuell layout för ditt CV, riskerar du inte att din layout "hoppar runt" när du sparar det i filformat PDF. PDF är en enkel lösning.

278 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS