Vad är skillnaden mellan ett kronologiskt och funktionellt CV?

Uppdaterad: mar 23Det huvudsakliga syftet med ett CV är att skapa ett tillräckligt intresse hos rekryterare för att du ska bli bokad för en arbetsintervju. I ett kronologiskt CV börjar man alltid med den senaste anställningen först, och under denna ska dina andra anställningar stå i en omvänd kronologisk ordning. Rekryterare föredrar detta eftersom det skapar en bättre översikt. Detta är den mest populära stilen. I ett funktionellt CV har man fokus inom färdigheter, än en kronologisk arbetshistoria. Istället för att ha "arbetslivserfarenhet" högst upp i ditt CV, kan du ha "prestationer" vilket visar dina färdigheter inom dina prestationer och hur du har utvecklat dessa under åren samt ha din arbetshistorik med årtal längst ner i ditt CV.


Ett funktionellt CV passar bättre ifall man har större klyftor i sitt CV eller ifall man byter karriär ofta. Det kan även passa för den person med mindre erfarenhet inom arbetslivet. Genom att lyfta fram färdigheter än en kronologisk arbetshistoria, kan man betona att man är väl kvalificerad för den position man har ansökt till.


Behöver du professionell hjälp med att strukturera upp ett professionellt CV? Vi har hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt snabbare och enklare. Ge dig själv möjligheten att bli bokad för arbetsintervjuer. » Läs mer om vår tjänst här


  • Prenumerera kostnadsfritt och få ett meddelande när en artikel är publicerad. Missa inte artiklar fyllda med tips och råd inför ditt arbetssökande. Ladda om vår hemsida och då dyker det upp en ruta där du kan välja att prenumerera.

  • Är du medlem i vår Facebook-grupp? Om inte, kan du välja att ansöka om medlemskap här. Vi har mer än 11.000 medlemmar, hundratals kundrecensioner och det är först i denna grupp där man får reda på rabattkampanjer och nyheter.

104 visningar

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work