• CV Experterna

Vad du inte ska inkludera i ditt CV

Innehållet ska vara relevant för den tjänst du tänker ansöka om. Men det finns även saker du inte ska inkludera i ditt CV, för att inte sumpa chanser till en arbetsintervju. Rekryterare ska kunna få ett helhetsperspektiv över ditt CV, och enkelt kunna se dina kvalifikationer.



Fel filnamn

Filnamnet till ditt CV, ska inte heta endast "CV", utan behöver innehålla ditt för och efternamn samt "CV" i slutet. Rekryterare ska kunna hitta ditt CV med ditt för och efternamn i.


Läs mer: "Välj ett rätt CV-filnamn"


Personlig information

Du behöver inte ta med personlig information utöver din adress, e-postadress och telefonnummer. Ålder, födelsedatum och information om familj är inte relevant att ha med.


Läs mer: "Vanliga misstag i ditt personliga brev"


Grundskola

Detta behöver du inte ha med. Obligatorisk utbildning är inte relevant. Istället behöver du ha med din utbildning från gymnasiet.


Orelevant arbetslivserfarenhet

Söker du en tjänst inom en specifik bransch, behöver du endast ha med relevanta erfarenheter i din arbetslivserfarenhet. Om du inte har större arbetslivserfarenhet, kan du ha med all din erfarenhet.


Gamla referenser

Försök att hålla din lista över referenser uppdaterade, ifall du har dina referenser listade i ditt CV. Ta med referenser från dina senare anställningar.

767 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS