Vad du inte ska inkludera i ditt personliga brev

Ditt personliga brev är den mest betydelsefulla delen i din ansökan. Ett personligt brev kan öka dina chanser till anställning, men det kan även kosta dig en arbetsintervju ifall den inte innehåller rätt information eller är orelevant för den tjänst du ansöker om. Det handlar helt enkelt om att marknadsföra dina kvalifikationer och visa varför du är rätt kandidat. Syftet med ditt personliga brev är att förmedla hur din karaktär, kvalifikationer, kunskaper och färdigheter utmärker sig. Nedan följer sådant du inte ska inkludera i ditt personliga brev.
1. Grammatiska fel

Korrekturläs ditt personliga brev innan du sänder iväg det till rekryterare. Kontrollera även att du har riktat ditt personliga brev till rätt person och verksamhet.


2. Sådant som inte stämmer

Se till att ditt personliga brev korrekt reflekterar dina kvalifikationer för tjänsten.


3. Orelevant information

Ta inte med orelevant information inför tjänsten du ansöker om. Det är bättre att skriva ett kortare brev, än att försöka få med varje detalj från dina tidigare anställningar. Kom ihåg, kvalitet framför kvantitet.


4. Dina löneförväntningar

Ta inte med dina krav om lön i ditt personliga brev ifall inte rekryterare efterfrågar det. Du vill visa att ditt främsta intresse är för själva tjänsten. Om rekryterare däremot ställer denna fråga i en arbetsintervju, kan du besvara den vid detta tillfälle.


5. Personlig information

Behåll ditt fokus inom yrkesmässiga skäl. Nämn inte vad du sysslar med under din fritid.


6. Vad du vill ha

Ditt personliga brev handlar inte om vad du vill ha, utan vad du har att erbjuda verksamheten.


7. Kvalifikationer du inte har

Be inte om ursäkt för kvalifikationer du inte har i ditt personliga brev. Skriv om vilka kvalifikationer du faktiskt har.


8. Ett överväldigande intresse för tjänsten

Marknadsför dina kvalifikationer, men ett överväldigande intresse kan skapa ett intryck om desperation.

VÅRA TJÄNSTER

SÖKA JOBB

BEMANNINGSFÖRETAG

Academic Work