top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

5 tips för att ditt CV ska klara 30-sekunderstestet

Updated: Dec 16, 2023

Du kan spendera timmar med att skriva ditt CV och skicka in din ansökan till verksamheter men inom en konkurrerande arbetsmarknad behöver ditt CV sticka ut. Ditt CV behöver sticka ut med text, innehåll, format och med en visuell layout. Om du har ett CV med text i ett tomt dokument utan en visuell layout, kan det verka som om du inte har spenderat tid med din ansökan. Vi arbetar endast med unika layout för CV: www.cvexperterna.se/cvmallar


Inom en konkurrerande arbetsmarknad måste ditt CV klara 30-sekunderstestet för att du ska komma vidare till en anställningsintervju. Rekryterare spenderar mindre än 30 sekunder i snitt på ditt CV, därför måste du veta hur du marknadsför dig själv och dina kvalifikationer i detta dokument. Rekryterare är människor och kan själva bli uttråkade, och dessutom har rekryterare en deadline att hålla. Du behöver därför imponera med ditt CV, helt enkelt.


Rekryterare måste läsa hundratals repetitiva CV och spenderar därför mer tid med en unik presentation. Ett professionellt och skräddarsytt CV från oss är din chans att knuffa bort dina konkurrenter för att öka dina chanser.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaVad för information söker rekryterare efter?

Syftet med ditt CV är att marknadsföra dina kvalifikationer för att du ska landa en anställningsintervju. För att ditt CV ska uppnå det målet måste du förstå exakt vilken information rekryterare söker efter. På mindre än 30 sekunder vill rekryterare veta: ditt namn, verksamheten där du arbetar, vilket ansvarsområde du har, din kompetens, arbetslivserfarenhet och din akademiska historia. Du måste se till att denna information är lätt att hitta, och behöver vara på den första sidan i ditt CV. På sida 1 ska du ha arbetslivserfarenhet med arbetsbeskrivning, din utbildning och akademiska historia och en profilsammanfattning där du kan sammanfatta dina kvalifikationer i en kortare text. Detta är varför vi arbetar med unika mallar för att din ansökan ska uppnå detta målet. Se våra mallar här: www.cvexperterna.se/cvmallar


Skräddarsy varje ansökan du skickar in

Att skriva ett CV kan vara tidskrävande, men att skräddarsy din ansökan kommer att öka dina chanser att komma vidare i rekryteringsprocessen. Du behöver anpassa ditt brev efter verksamhet och efter den position du ansöker om för att visa att du känner till verksamheten och är väl införstådd med vad positionen kräver. Generisk text utan detta ser oprofessionellt ut. Rada inte bara upp vilka arbetsuppgifter du har haft i ditt personliga brev, utan beskriv din yrkesroll, vilken kompetens du har kunnat utveckla med åren och att du är mer än redo att växa tillsammans med den verksamhet du söker till.


Imponera omedelbart med ditt CV

Ditt CV behöver en imponerande profiltext för att rekryterare ska fortsätta att läsa din ansökan. (Alla mallar vi arbetar med har utrymme för att skapa denna profiltext). Denna profiltext ska vara kort och koncist och anpassad efter det du söker. Generisk text är inte att rekommendera i detta avsnitt. Du måste visa din relevans för yrkesrollen och lyfta fram dina främsta prestationer, kvaliteter och erfarenheter. Sedan har rekryterare fortsatt intresse att läsa ditt brev, om du har imponerat med ditt CV. Använd din kreativitet och ha modet att sticka ut.


Håll det relevant

När du får större arbetslivserfarenhet kommer din kompetens att växa. Problemet är att med bara en till två sidor att imponera på, inklusive varje anställning du har haft, är det osannolikt att du kommer klara 30-sekunderstestet. Rekryterare vill bara läsa dina senaste och relevanta erfarenheter och kvalifikationer. Om du har arbetslivserfarenhet sedan decennier tillbaka, behöver du sortera bland din information för att fortsatt kunna hålla ditt CV relevant. Du behöver inte skriva ner din praktikplats du hade från 90-talet i ditt CV. Om du har ett "buffé"-CV och nämner alla anställningar du har haft och all din akademiska historia finns det en risk att rekryterare börjar läsa för att sedan snabbt hitta irrelevant information, och då klarar du inte 30-sekunderstestet. Då hamnar ditt CV i papperskorgen, och det vill du inte.


Struktur och läsbarhet

Innehållet i ditt CV är det mest essentiella men läsbarhet och struktur är även det en kritisk del. Om du har fel format och utan en visuell layout, kommer det se ut som om du bara har "kastat" ihop ditt CV. Fel format kommer inte heller att skapa en optimal helhetsbild. Och vem vill ha ett CV med text i ett tomt dokument utan visuell layout? Använd rubriker och avsnitt i ditt CV för att skapa struktur. Punktlista för dina arbetsuppgifter är en bra idé. Sidospalter för din akademiska historia sidan om arbetslivserfarenhet är också en bra idé. Genom att följa dessa tips kan du snabbt imponera och komma vidare i rekryteringsprocessen.


Vi är specialiserade på att skapa framstående CV med ett unikt innehåll, och är stolta över vår unika skrivprocess som inte bara prioriterar kvalitet utan individuell uppmärksamhet. Med vår personliga process kommer vi att förstå dina karriärmål för att se till att dina dokument är relevanta och effektfulla. Våra mallar för CV är unika med en visuell layout.

273 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page