top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Misstag att undvika i ditt personliga brev

Updated: Nov 6, 2023

När det handlar om att söka jobb och dess process är personliga brev lika relevanta som alltid. Det personliga brevet kompletterar ditt CV och är viktigt för att skapa ett positivt intryck. Vi har skrivit denna artikel för att hjälpa dig att undvika dessa misstag i ditt personliga brev.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDet handlar inte bara om dig

Använd ditt personliga brev för att förklara varför du passar för det jobb du ansöker om och vad du kan bidra med till företaget. Du behöver ha rätt fokus och visa upp dina kvalifikationer och på vilket sätt dessa kommer att vara en tillgång för företaget.


Repetera inte ditt CV

Arbetsgivare vill veta varför du passar för jobbet. Men ditt personliga brev ska inte repetera ditt CV utan komplettera det. Berätta om dina prestationer från tidigare anställningar, och hur dessa är relevanta för det jobb du ansöker om. Du kan plocka kvalifikationer från platsannonsen och matcha dessa med dina färdigheter för att sedan skriva exempel från tidigare erfarenheter där du har fått demonstrera dessa färdigheter.


Ingen självbiografi

Berätta inte om hela din arbetslivserfarenhet utan håll det relevant för det jobb du ansöker om. Ditt personliga brev ska inte vara en självbiografi där du skriver om din livshistoria. Du behöver marknadsföra dig själv, helt enkelt. Håll det till max en sida.


Massutskick

Skräddarsy ditt personliga brev efter varje jobb du ansöker om. Skapa en personlig koppling med företaget i ditt personliga brev för att visa ditt intresse. Besök deras hemsida och läs om företaget för att hitta sådant du delar. Det kan vara visioner om framtiden eller deras sätt att arbeta. Hitta en koppling, och beskriv detta i ditt personliga brev.


Undvik klichéfällor

Använd inte klichéfraser när du skriver ditt personliga brev ifall du inte kan backa upp dem med att nämna tidigare erfarenheter. "Jag är en lagspelare". Nämn styrkor som inte hamnar inom den typiska klichéfällan.


Inget kärleksbrev

Du ska inte skriva ett kärleksbrev till företaget. Det kan vara en hårfin linje mellan att visa upp självförtroende i ditt personliga brev eller snudda vid desperation. Berätta varför du är rätt person för jobbet du ansöker om och skapa en personlig koppling till företaget.


Prata om fritid

Håll ditt personliga brev relevant för det jobbet du ansöker om. Arbetsgivare vill inte veta vad du sysslar med under din fritid eller hur ditt liv ser ut med familj. Berätta inte heller ifall du tyckte illa om din tidigare arbetsgivare. Håll det relevant, kort och koncist.


Saknar kontaktuppgifter

Du behöver ha din kontaktinformation i båda dina dokument. Detta ska vara adress, nummer och e-postadress. Och ska finnas allra längst upp i ditt CV.712 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.

PRENUMERERA

bottom of page