top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Värsta misstagen i ditt CV

Updated: Jan 20

Du är mitt uppe i ditt jobbsökande men inte fått respons från arbetsgivare. Om du anser att ditt CV är perfekt, se till att det inte innehåller dessa misstag. Ditt CV måste klara 30-sekunderstestet för att du ska komma vidare till en arbetsintervju. Vi har en konkurrerande arbetsmarknad idag, och ditt CV behöver vara uppmärksamhetsfångande. Rekryterare spenderar mindre än 30 sekunder i snitt på ditt CV, därför måste du veta hur du marknadsför dig själv och dina kvalifikationer i detta dokument. Det bästa formatet för ett CV är en hel debatt i sig. Men istället för att bli bekymrad över hur det är strukturerat, måste du först och främst fokusera på innehållet, och hur du marknadsför dig själv. Det handlar om hur ditt CV ser ut i jämförelse med andra kandidater.


Vi har skapat professionella och skräddarsydda CV och hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt snabbare och enklare. Det spelar ingen roll var i karriärstegen du befinner dig, dessa misstag är vanligare än vad man tror.Platt design

Den visuella layout du väljer för ditt CV behöver vara i fokus. Ett textat dokument utan en visuell layout är inte lockande. Det är en bok rekryterare inte vill läsa. Det första intrycket är det visuella, och ifall du brister redan här, då kan det sumpa dina chanser att bli kallad för en arbetsintervju. Har du ett välstrukturerat CV med en visuell layout visar du att du har spenderat tid med att sammanställa din ansökan, och vill presentera dig med professionalitet. Du vill vara representabel och visa att du vill, även om det "bara" är ett dokument. Om du inte har en visuell layout, kan rekryterare känna att du bara har "slängt ihop" din ansökan. En visuell presentation är faktiskt betydligt mer avgörande för det första intrycket än vad man tror.


Se våra CV-mallar här: www.cvexperterna.se/cvmallar


Stavfel

Att kunna skriva ett välformulerat CV utan stavfel är av största vikt. Om ditt CV innehåller stavfel, kan rekryterare tro att du har skrivit det i all hast. Be en bekant läsa ditt CV för att hindra detta.


Ditt CV är "huller om buller"

Om ditt CV innehåller fem teckensnitt med överlappande information där du har arbetslivserfarenhet och utbildningshistorik i samma sektion, kommer det bli svårt för rekryterare att hitta information och du riskerar att ditt CV hamnar i papperskorgen.


Saknar kontaktinformation

Vi ser detta misstag varje dag. Att man saknar kontaktinformation där dessa ska vara adress, nummer och e-postadress. Alternativt att man endast har kontaktinformation i CV, men inte i brevet. Om rekryterare tappar bort din ansökan finns det inte en chans att kontakta dig.


Oprofessionell e-postadress

Skapa en e-postadress där denna är specifik för ditt jobbsökande. Helst en med ditt för och efternamn i. Detta kommer att få dig att se professionell ut.


Ett CV längre än två sidor

Det har varit en debatt för antalet sidor ett CV ska innehålla och enligt statistik föredrar rekryterare ett CV med max två sidor. Det finns en risk att man tappar intresset hos rekryterare när det innehåller fler än två sidor. Om du behöver fler än två sidor behöver du se över vilken erfarenhet och utbildning du har som är meriterande för den position du ansöker till, och endast ha med detta i ditt CV.


Ditt CV saknar ett inledande stycke

Ditt CV borde ha ett inledande stycke där du beskriver dina kvalifikationer där dessa är relaterade till den utannonserade tjänsten du söker. Fånga uppmärksamheten hos rekryterare nästan omedelbart med ett inledande stycke om varför verksamheten borde anställa dig. Visa din personlighet och vad du kan bidra med.


Listar bara dina anställningar

Du listar bara dina anställningar, men har inte beskrivit vilka arbetsuppgifter du har haft. Rekryterare vet vilken kompetens du har när du beskriver dina arbetsuppgifter. Även om det är uppenbart vilka arbetsuppgifter det är till vissa yrkesroller, ha med dessa ändå. Rekryterare behöver veta vad du har haft för arbetsuppgifter men även vad du har åstadkommit i din arbetslivserfarenhet. Det du har åstadkommit kan vara utmärkelser.


Du behöver beskriva vilka arbetsuppgifter du har haft. Din arbetsbeskrivning i ditt CV är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra dina kunskaper och erfarenheter från dina tidigare anställningar. Ännu värre än en arbetsbeskrivning skriven i stödord, är att man saknar en helt och hållet i sitt CV. En korrekt utformad arbetsbeskrivning ska lyfta fram dig och framhäva dina prestationer. Om du har fått hantera anställda kan du skriva "hantera anställda, fördela arbetsuppgifter och säkerställa ett högkvalitativt genomförande" istället för endast "personal".


246 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.

PRENUMERERA

bottom of page