• CV Experterna

CV för nyexaminerade utan större arbetslivserfarenhet

När du är nyexaminerad utan större arbetslivserfarenhet kan det vara svårt att veta vilken information man ska ha med i sitt CV. Men bara för att du är i början av din karriär, betyder det inte att du inte har betydande prestationer att inkludera i ditt CV.Tillsammans med betald anställning, kan du ha med volontärarbete, sommararbete, praktikplatser, kurser och skolaktiviteter i ditt CV. Om du inte vet vad du kan inkludera i ditt CV, kan du skapa en lista om alla dina tidigare erfarenheter, inklusive arbetsrelaterade tjänster, volontärarbete, akademisk erfarenhet, fritidsaktiviteter, praktikplatser och eventuella utmärkelser.


Gör en lista över allt du har åstadkommit under din skoltid, och inkludera prestationer som är mest relevanta för den tjänst du ansöker om. Du måste justera ditt CV varje gång du ansöker. Om du inte har en större arbetslivserfarenhet, kan du betona din akademiska erfarenhet. Placera sektionen för "utbildning" högst upp i ditt CV, för att rekryterare ska se denna omedelbart. Tillsammans med skolnamnet och datum för din utbildning. Om du har läst kurser relaterade till den tjänst du ansöker till, ska dessa vara med i ditt CV också.


Skapa en sektion i ditt CV för arbetslivserfarenhet, volontärarbete, relevant kursarbete och annat du anser vara relevant för den tjänst du ansöker till. Du kan även skapa ett kompetensavsnitt där du listar dina färdigheter. Skriv ut ditt dokument för att korrekturläsa det, och rätta till eventuella fel.


116 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS