top of page

Hamnar ditt personliga brev i papperskorgen?

Updated: Mar 31

Att söka jobb är en process, och man kommer inte alltid vidare i rekryteringsprocessen. Om du inte har fått svar från rekryterare, kan ditt personliga brev vara bristande. I denna artikel får du tips om hur du kan förbättra ditt personliga brev.Anpassa det

Anpassa ditt personliga brev till den specifika tjänst du tänker ansöka om för att det ska vara relevant. När du anpassar det visar du att du är uppmärksam. Du ska skapa intresse hos rekryterare för att du ska bli kallad till en arbetsintervju. Ditt personliga brev är inte ett tillfälle att berätta hela din livshistoria, eller nämna vad du sysslar med under din fritid. Utan du ska hålla det relevant för den tjänst du ansöker om samt matcha dina färdigheter med krav från platsannons.


Personlighet

Var dig själv i ditt personliga brev, och berätta varför du vill ha den tjänst du ansöker om.


Uppfyll specifika behov

Vilka behov behöver den verksamhet du tänker ansöka till? Beskriv dina färdigheter och hur dessa kan uppfylla specifika behov.


Håll det kort

Kort och koncist med relevans är nyckel till framgång. Rekryterare vill inte läsa ditt personliga brev ifall det är fyra sidor. Du ska inte skapa ett buffé-brev där du nämner alla dina erfarenhet från tidigare anställningar, färdigheter och egenskaper.
154 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page