top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Inkludera inte detta i ditt personliga brev

Updated: Feb 20

Det personliga brevet är en kritisk del i din jobbansökan. Det är ett dokument där du marknadsför dina kvalifikationer för att visa att du är rätt kandidat för den tjänst du ansöker om, men du kan även sumpa dina chanser om det personliga brevet innehåller irrelevant information. Syftet med det personliga brevet är att förmedla din karaktär, arbetslivserfarenhet, kvalifikationer, färdigheter och yrkeskunskaper. Att skriva ett effektivt personligt brev kräver att du vet hur du ska använda detta utrymme och att du vet vad du bör och inte bör inkludera. Ett personligt brev är ett dokument där du kan förmedla mer av din personlighet.


När du skickar in din ansökan kan ditt CV endast ta dig till första steget. Det personliga brevet berättar för din potentiella arbetsgivare vem du är, om dina erfarenheter, kunskaper och om din akademiska historia. Det är i det personliga brevet du berättar varför du passar för tjänsten och vad du kan bidra med till verksamheten.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaGrammatikfel

Korrekturläs ditt personliga brev innan du skickar in din ansökan till verksamheten. Även mindre stavfel kan sumpa dina chanser till en anställning.


För mycket information

Skriv inte om varje detalj från varenda anställning du har haft. Detta kallar vi för ett buffé-liknande personligt brev. Den information du skriver i ditt personliga brev ska vara relevant inför den tjänst du ansöker om. Det är bättre att skriva ett kortare brev än ett fyllt med irrelevant information. Ditt personliga brev ska inte vara svårt att läsa utan ha en röd tråd i det. Kom ihåg, kvalitet är betydligt bättre än kvantitet.


Personlig information

Ditt personliga brev ska handla om din arbetslivserfarenhet, kvalifikationer och prestationer. Du ska inte nämna vad du sysslar med under din fritid, skriva om din familj eller hur många husdjur du har. Detta är fullständigt irrelevant information. Inkludera inte text som inte är direkt relaterad till dina kvalifikationer. Tomt språk i ditt personliga brev kan distrahera rekryterare.


Sådant som inte är sant

Rekryterare kan kontrollera fakta. Att ljuga i ditt personliga brev är inte en bra idé. Se till att detta dokument korrekt reflekterar dina kvalifikationer och arbetslivserfarenhet.


Lyfter fram kompetensbrist

Man kan känna en sårbarhet när man ska söka en tjänst, speciellt om man vet att man har en limiterad erfarenhet. Men du ska inte skriva om din bristande kompetens i ditt personliga brev. Du ska marknadsföra dig själv i ditt personliga brev, inte tvärtom.


Löneanspråk

Det finns tid och plats att diskutera lön under anställningsprocessen, men du ska inte skriva om detta i ditt personliga brev. Om din potentiella arbetsgivare funderar på att anställa dig, då kommer löneanspråk att dyka upp i diskussionen.


280 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Os comentários foram desativados.

PRENUMERERA

bottom of page