top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Klichéer att undvika i ditt personliga brev

Updated: Nov 7, 2023

Rekryterare läser hundratals CV och större delen av dessa är repetitiva i sina fraser. Hundratals sökande använder samma fraser och då finns det inte utrymme för att vara unik i din ansökan. Klichéer är överanvända uttryck och du vill undvika att hamna i denna fälla när du skriver ditt personliga brev. Oftast när vi inte vet vad vi ska skriva, använder vi klichéer som "kryckor".


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna"Jag ansöker till denna position.."

Rekryterare vet vilken position du ansöker om. Därför behöver du inte inleda ditt personliga brev med denna fras. Självklart ska du nämna vilken position du ansöker om men inte skriva detta i det inledande stycket. Då har du slösat bort ditt första intryck och ett värdefullt utrymme. Beskriv istället vem du är och vad du kan och varför du ansöker om den specifika positionen.


"Till den det berör"

I platsannonsen brukar det oftast stå ett namn till kontaktperson och det är till denna person du ska skriva din hälsningsfras till i ditt personliga brev. Det räcker inte med ett "till den det berör" eftersom detta blir alldeles för opersonligt. Skriv istället "hej," också namnet efter hälsningsfras.


"Jag heter.."

Om du har en korrekt layout till ditt CV behöver du inte nämna ditt för och efternamn i ditt personliga brev eftersom detta redan ska synas. Dessutom har du skickat ett e-postmeddelande med din ansökan och fyllt i ditt för och efternamn där. Skriv istället en uppmärksamhetsfångande introduktionstext där du beskriver vem du är och vad du kan.


"Jag tror.."

Om du skriver att du "tror" att du skulle passa för positionen kommer du endast att låta osäker. Beskriv istället vilka kvalifikationer du har och hur dessa kan bidra till verksamheten. "Min kommunikationsförmåga kommer att.." låter betydligt bättre och med större självförtroende.


"Den här positionen skulle hjälpa mig att.."

Rekryterare vill hitta den bästa personen för positionen. En person med rätt kvalifikationer som kan bidra till verksamheten. Du måste beskriva vem du är och vad du kan och vad du kan bidra med till verksamheten. Dina kvalifikationer behöver matcha kvalifikationerna från platsannonsen.


"Jag är den bästa personen för positionen.."

Såvida du inte känner varenda sökande kan du skippa denna frasen. Det kan faktiskt hända att det finns sökande med större kvalifikationer än du eller att du har större arbetslivserfarenhet. Huvudsaken är att du vet inte detta när du ansöker.


219 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page