top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Kommunikationsförmåga i ditt personliga brev

Updated: Feb 15

Att skriva ett personligt brev är en viktig del av att söka jobb. Det ger dig möjlighet att presentera dig själv för din potentiella arbetsgivare och förklara varför du är den rätta personen för jobbet. En avgörande komponent i ditt personliga brev är hur du beskriver din kommunikationsförmåga. Det är en egenskap som är eftertraktad i de flesta arbetsroller och därför är det viktigt att du vet hur du ska skriva om den på ett effektivt sätt.Här är några tips på hur du kan skriva om din kommunikationsförmåga i ditt personliga brev:


Identifiera dina starka sidor:

Innan du börjar skriva om din kommunikationsförmåga är det viktigt att du själv vet vilka egenskaper som gör dig till en bra kommunikatör. Gör en lista över de starka sidorna inom kommunikation som du besitter. Det kan vara allt från en förmåga att lyssna uppmärksamt till att kunna presentera information på ett tydligt och engagerande sätt. Att definiera dina starka sidor kommer hjälpa dig att enkelt uttrycka dem i ditt personliga brev.


Var specifik:

När du skriver om din kommunikationsförmåga, se till att vara specifik. Istället för att bara säga att du är duktig på att kommunicera, ge exempel på situationer där du har utnyttjat dina kommunikationsfärdigheter. Kanske har du hållit en presentation för en stor publik eller hanterat en konfliktsituation effektivt genom kommunikation? Genom att vara specifik ger du arbetsgivaren en klar förståelse för hur du kan bidra till deras organisation.


Var mångsidig:

Kommunikationsförmåga innebär inte bara att kunna prata och presentera, det handlar även om att kunna anpassa sin kommunikation till olika situationer och människor. Se till att inkludera olika typer av kommunikation som du behärskar i ditt personliga brev, till exempel skriftlig kommunikation, interpersonell kommunikation och kommunikation via sociala medier. Detta visar att du är mångsidig och anpassningsbar.


Använd konkreta exempel:

För att göra din beskrivning av din kommunikationsförmåga mer trovärdig, använd dig av konkreta exempel. Detta gör också att ditt personliga brev blir mer intressant att läsa. Tänk på en specifik situation där du använt din kommunikationsförmåga på ett imponerande sätt och beskriv den i detalj. Detta kommer att väcka intresse hos läsaren och få dem att vilja veta mer om dig.


Visa självinsikt:

Att kunna kommunicera effektivt handlar också om att ha självinsikt. Om du är medveten om dina svagheter inom kommunikation och aktivt arbetar på att förbättra dem, visa detta i ditt personliga brev. Det visar på en positiv inställning och öppenhet för utveckling.


Sammanfattningsvis är det viktigt att komma ihåg att din kommunikationsförmåga är en viktig egenskap som arbetsgivare letar efter hos en kandidat. Detta är därför en aspekt som du bör fokusera på när du skriver ditt personliga brev. Genom att vara specifik, mångsidig och använda konkreta exempel samt visa självinsikt, kommer du att kunna övertyga arbetsgivaren om att du är den perfekta kandidaten för jobbet.

51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page