top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Personliga egenskaper för ditt personliga brev

När du söker jobb, behöver du inte bara ha ett imponerande CV utan även ett framstående personligt brev. Detta är din chans att visa din potentiella arbetsgivare vem du personlighetsmässigt är, och inte bara din professionella erfarenhet och utbildning.


Vilka personliga egenskaper bör du då nämna i ditt personliga brev? Det finns en hel del egenskaper som kan vara relevanta att ta upp beroende på vilket typ av jobb du söker och vad verksamheten söker efter. Här nedan följer några exempel på personliga egenskaper som kan vara värdefulla att nämna.Självständighet

Att vara självständig visar att du kan hantera en ansvarsfull yrkesroll, och visar även att du kan ta initiativ. Att nämna att du är självständig i ditt personliga brev kan vara särskilt relevant om du söker ett jobb där du kommer att ha helhetsansvar för en viss arbetsuppgift, distrikt eller anställda.


Flexibilitet

Flexibilitet är också en viktig egenskap i arbetslivet. Det visar på att du är anpassningsbar och kan hantera förändringar på ett bra sätt men även kunna prioritera arbetsuppgifter vid tempoväxlingar. Att nämna att du är flexibel i ditt personliga brev kan vara viktigt om du söker ett jobb där kravet är att du kan hantera olika arbetsuppgifter och situationer.


Kommunikationsförmåga

Att kunna kommunicera på ett tydligt, öppet och respektfullt sätt är en viktig egenskap både på arbetsplatsen och i livet. Det är viktigt att kunna uttrycka dina åsikter och tankar på ett konstruktivt sätt, samt att kunna lyssna på och förstå andra. Att nämna din goda kommunikationsförmåga i ditt personliga brev kan vara särskilt viktigt om du söker ett jobb som kräver mycket samarbete med andra människor.


Initiativtagande

Att vara initiativtagande innebär att du inte bara väntar på att bli tillsagd vad du ska göra, utan att du tar egna initiativ och vågar ta ansvar. Detta är en viktig egenskap för att visa att du är driven och villig att utvecklas och bidra till verksamheten. Att nämna att du är initiativtagande i ditt personliga brev kan vara särskilt relevant om du söker ett mer självständigt jobb eller om du vill framhäva din förmåga att hitta kreativa lösningar.


Samarbete

Att kunna arbeta i ett team är en viktig egenskap för de flesta arbetsplatser. Det visar på att du är samarbetsvillig, flexibel och duktig på att ge och ta emot feedback. Att nämna din förmåga att arbeta i team i ditt personliga brev kan vara särskilt viktigt om du söker ett jobb där samarbete är en större del av det jobbet du söker.


Organisationsförmåga

En annan viktig egenskap är organisationsförmåga, vilket innebär att du har en struktur och kan planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Detta är en viktig egenskap för att visa att du kan hantera flera arbetsuppgifter och deadlines på ett effektivt sätt. Om du söker ett jobb där det krävs god organisatorisk förmåga kan det vara viktigt att nämna detta i ditt personliga brev.


Även om dessa egenskaper kan vara relevanta att nämna i ett personligt brev är det viktigt att vara ärlig och bara nämna egenskaper som verkligen stämmer överens med dig och dina erfarenheter. Var också noga med att koppla egenskaperna till konkreta exempel från tidigare arbeten eller aktiviteter utanför arbetslivet för att visa att du faktiskt besitter dem.


Tänk också på att anpassa ditt personliga brev efter det jobb du söker och företaget du söker hos. Vissa egenskaper kan vara mer relevanta för vissa jobb eller företag än för andra. Se därför till att läsa igenom jobbannonsen noga och fundera på vilka egenskaper som bäst skulle passa för tjänsten.


Sammanfattningsvis är det viktigt att nämna relevanta personliga egenskaper i ditt personliga brev för att visa din personlighet och vad du kan bidra med på arbetsplatsen. Genom att välja ut de egenskaper som bäst motsvarar jobbets krav och betona dem på ett konkret sätt kan du öka dina chanser att få det jobb du söker.


89 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page