• CV Experterna

Personligt brev för en praktikplats

Updated: 5 days ago

Bra praktikplatser är inte lätta att få, särskilt om du ansöker om praktik hos en välkänd verksamhet. Om du är student med minimal arbetslivserfarenhet är det utmanande att övertyga rekryterare att du är rätt person för praktikplatsen. Därför behöver du veta hur du skriver ett personligt brev för en praktikplats. Om du söker efter en praktikplats kommer du med största sannolikhet att behöva skriva ett personligt brev. Skräddarsy din ansökan efter verksamheten. Huvudfokus i din ansökan behöver vara dina färdigheter. Matcha dina färdigheter med praktikplatsen, och förklara för rekryterare varför du blir en värdefull resurs för verksamheten.


Att bifoga ett personligt brev till din praktikansökan är ett utmärkt tillfälle att kompensera för en eventuell bristande arbetslivserfarenhet. Ditt personliga brev skapar utrymme för dig att inte bara kommunicera din passion för rollen, utan också för att lyfta fram dina relevanta färdigheter.Motivation

Praktikplatser är utformade för att vara positioner på en nybörjarnivå. Anställningschefer förväntar sig inte att du ska ha mycket arbetslivserfarenhet. Istället söker anställningschefer efter praktikanter som har en entusiasm inför praktikplatsen med en vilja att lära. Dessa egenskaper visar att du kommer att dra nytta av den utbildning du får. Att kommunicera din passion för praktikplatsen är utmanande på ditt CV, därför är det viktigt att du förmedlar denna passion i ditt personliga brev och lyfter fram din motivation samt övertygar anställningschefen att du är rätt person för praktikplatsen.


Det handlar om verksamheten

Presentera dig själv och varför du skulle vilja ha just denna praktikplats. Det handlar om verksamheten, om vad du kan bidra med till praktikplatsen, och inte vad praktikplatsen kan bidra med till dig. Du behöver visa att du känner till verksamheten.


Använd rätt format

Inkludera din kontaktinformation i din ansökan. Skriv ditt namn längst ner, och börja alltid ditt personliga brev med en hälsning till rekryterare.

Använd nyckelord

Ett sätt att skräddarsy din ansökan är att använda nyckelord från platsannonsen. Om platsannonsen söker efter vissa färdigheter, ta med exempel när du har demonstrerat dessa färdigheter i dina tidigare arbetslivserfarenheter.

Betona din akademiska erfarenhet

I ditt personliga brev kan du nämna din akademiska erfarenhet. Om praktikplatsen kräver att du kan samarbeta med andra, kan du nämna exempel när du har samarbetat väl med andra under din akademiska tid. Till exempel, under ett skolprojekt. Du kan även nämna erfarenheter från ideella arbete, volontärprojekt eller fritidsaktiviteter.


Uppföljning

Nämn i ditt personliga brev att du tänker följa upp med rekryterare. Skriv att du kommer att slå ett telefonsamtal till verksamheten för att följa upp din ansökan. Inkludera inte detta ifall platsannonsen tydligt beskriver att du inte ska kontakta verksamheten.


Be inte om ursäkt

Be inte om ursäkt för erfarenheter du saknar. Skriv istället att du är förväntansfull över att få praktisk erfarenheter. Följ ovanstående steg för att skapa en skräddarsydd ansökan.

1,887 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS