• CV Experterna

Personligt brev för en praktikplats

Updated: Apr 9

Om du söker en praktikplats kommer du med största sannolikhet att behöva skriva ett personligt brev. Skräddarsy din ansökan efter verksamheten. Huvudfokus i din ansökan behöver vara dina färdigheter. Matcha dina färdigheter med praktikplatsen, och förklara för rekryterare i din ansökan om varför du blir en värdefull resurs för verksamheten.Det handlar om verksamheten.

Presentera dig själv och varför du skulle vilja ha just denna praktikplats. Det handlar om verksamheten, om vad du kan bidra med till praktikplatsen, och inte vad praktikplatsen kan bidra med till dig. Du behöver visa att du känner till verksamheten.

Använd rätt format.

Inkludera din kontaktinformation i din ansökan. Skriv ditt namn längst ner, och börja alltid ditt personliga brev med en hälsning till rekryterare.

Använd nyckelord.

Ett sätt att skräddarsy din ansökan är att använda nyckelord från platsannonsen. Om platsannonsen söker efter vissa färdigheter, ta med exempel när du har demonstrerat dessa färdigheter i dina tidigare arbetslivserfarenheter.

Betona din akademiska erfarenhet.

I ditt personliga brev kan du nämna din akademiska erfarenhet. Om praktikplatsen kräver att du kan samarbeta med andra, kan du nämna exempel när du har samarbetat väl med andra under din akademiska tid. Till exempel, under ett skolprojekt. Du kan även nämna erfarenheter från ideella arbete, volontärprojekt eller fritidsaktiviteter.

Uppföljning.

Nämn i ditt personliga brev att du tänker följa upp med rekryterare. Skriv att du kommer att slå ett telefonsamtal till verksamheten för att följa upp din ansökan. Inkludera inte detta ifall platsannonsen tydligt beskriver att du inte ska kontakta verksamheten.

Be inte om ursäkt.

Be inte om ursäkt för erfarenheter du saknar. Skriv istället att du är förväntansfull över att få praktisk erfarenheter. Följ ovanstående steg för att skapa en skräddarsydd ansökan.


Få professionell hjälp

Vill du maximera dina chanser att bli kallad för en jobbintervju? Vi har hjälpt hundratals kunder nå anställning, betydligt enklare och snabbare med professionella CV.1,686 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS