top of page

Rätt kontaktinformation i ditt CV

Updated: Nov 7

Du behöver inkludera din kontaktinformation när du skriver ditt CV och denna information ska finnas i båda dina dokument.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna



Vad du ska inkludera

Inkludera ditt för och efternamn, adress och telefonnummer samt e-postadress. Om du har en webbsida och denna är relevant för den position du har ansökt till, kan du även inkludera denna.


Namn Om du har ett annat namn än ditt tilltalsnamn, kan du skriva detta i ditt CV. Men du behöver se till att alla dina dokument använder detta namn.


Adress

Du behöver använda en permanent hemadress i ditt CV. Om du är en student kan du inkludera både din permanenta hemadress men även din skoladress.


E-postadress

Du ska inte ha en oprofessionell e-postadress när du söker arbete. Helst en e-postadress avsedd för när du ska ansöka om arbete. Om du använder en oprofessionell e-postadress kan detta skapa en reflektion om att även du är oprofessionell.


Telefonnummer

Ha ditt nummer i ditt CV. Det är viktigt att du har en röstbrevlåda för att rekryterare ska kunna lämna ett meddelande. Se till att ditt röstmeddelande är ett professionellt sådant och att du nämner ditt namn i det samt att du återkopplar inom kort.


Var du placerar din kontaktinformation

Din kontaktinformation bör vara det första rekryterare ser. Placera den därför högst upp i ditt CV. Ditt för och efternamn behöver ha en betydligt större storlek än all annan text, och dessutom vara centrerad. Din kontaktinformation ska vara det första en rekryterare ser.


Se till att din kontaktinformation är korrekt

Kontrollera att din kontaktinformation stämmer innan du skickar det till rekryterare. Det är vanligare än vad man tror att det finns felaktiga uppgifter i kontaktinformation.


Välj ett rätt filnamn för ditt CV

När du sparar ditt CV är det viktigt att välja ett filnamn för ditt CV med ditt för och efternamn i. Filnamnet är det första anställningschefer ser. Därför är denna viktiga detalj faktiskt avgörande ifall din ansökan kommer att få en andra titt.

42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page