top of page

Rekryterare: "Detta får oss att slänga ditt CV i papperskorgen"

Updated: Nov 6

Denna artikel handlar om saker du inte ska ha med i ditt CV, ifall du inte vill att rekryterare ska slänga det i papperskorgen. Rekryterare tar emot hundratals ansökningar när det finns en ledig tjänst, och du behöver ha ett framstående CV för att synas. Ditt CV är ditt marknadsföringsverktyg.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaDu uppfyller inte grundläggande krav

Först och främst behöver du läsa jobbannonsen för att hitta grundläggande krav för att veta vilken kompetensuppsättning verksamheten söker efter. Se till att du uppfyller grundläggande krav för att kunna skicka in din ansökan. Om man läser platsannonser på Arbetsförmedlingen kan det stå "meriterande" eller "krav" under "kvalifikationer". Är det meriterande att ha en specifik utbildning och du saknar denna, men har erfarenhet inom samma bransch kan du skicka in din ansökan. Om det är ett krav att ha en specifik utbildning och du inte har den, behöver du inte skicka in din ansökan då din ansökan kommer med största sannolikhet att sorteras bort. Ditt CV kommer inte att övervägas om de grundläggande kraven inte finns där.


Länka inte till dina sociala medier

Om du anser att dina sociala medier är värdefulla för den tjänst du ansöker till, riskerar du att hamna i "nej"-papperskorgen. Ansöker du om en tjänst där du ska arbeta med sociala medier eller grafisk design, kan det vara meriterande att ha med dina sociala medier ifall dessa är professionella sådana, där du kan visa upp din portfolio.


Lögner

Du kan faktiskt "åka fast" ifall du ljuger i ditt CV. Om du är nervös att du inte har relevant erfarenhet för den tjänst du ansöker om, är det bättre att vara ärlig och kanske lyfta fram att du lär dig snabbt och har meriterande kunskap inom annat.


Löneanspråk

Vissa personer inkluderar deras tidigare löner i sitt CV, och detta ska du inte ha med. Denna information är oväsentligt, ifall inte rekryterare har bett om den. Löneanspråk ska man diskutera när det finns ett jobberbjudande på bordet, inte annars.


256 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page