top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Sämsta sättet att inleda ditt personliga brev

Updated: Nov 7, 2023

Du måste snabbt kunna presentera varför du är rätt kandidat för den tjänst du ansöker om. Anställande chefer blir översvämmade med CV och spenderar i snitt cirka 30 sekunder att läsa ett CV, därför finns det inte utrymme för fel. Du behöver inleda ditt brev med övertygelse.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperterna"Till den det berör"

Om du skulle läsa ett brev med detta sättet att inleda det med skulle du tro att det var skräppost du har fått. Samma princip är det med ditt brev. Anställande chefer är levande människor med liknande reaktioner. Visa karaktär i ditt brev och berätta vem du är och vad du kan. Men se till att adressera ditt brev rätt. Som standard behöver du adressera ditt brev och den inledande frasen med namnet på anställande chef. Denna information brukar oftast finnas med i platsannonsen. Om du inte skulle hitta detta namn kan du istället inleda med ett enkelt "hej". Du vill inte adressera ditt brev till fel person. Vill du däremot visa dina framfötter, då kan du slå ett samtal till verksamheten och försöka ta reda på namnet till den anställande chefen.


"Mitt namn är"

För det första ska anställande chef kunna se ditt namn i ditt CV. Och det är inte det mest spännande sättet att inleda ditt brev med. Om du var i en hiss med din potentiella chef och hade 15 sekunder att imponera skulle du inte inleda samtalet med ditt namn. Du skulle använda dessa sekunder för att berätta för denna person varför du är rätt kandidat för den tjänst du ansöker om. Vi skriver skräddarsydda CV med unika mallar och i dessa mallar kan du även se hur både ditt för och efternamn ska synas: www.cvexperterna.se/cvmallar


"Jag skriver för att uttrycka mitt intresse"

Detta sättet att inleda ditt brev med kommer kanske inte få ditt CV att hamna i papperskorgen, men det är ett bortkastat tillfälle. Bara det faktum att en anställande chef läser ditt brev, betyder att du har ett intresse för den tjänst du ansöker om. Skriv ett uppmärksammande stycke om varför du är intresserad av den tjänst du ansöker om. Berätta vem du är och vad du kan och hur dina kvalifikationer kan bidra till verksamheten.


"Mitt CV beskriver mina kvalifikationer"

Du ska inte upprepa hela ditt CV i ditt brev utan skriva relevant information. Oftast när man inte vet vad man ska skriva i sitt brev, repeterar man varje detalj från sin arbetslivserfarenhet. Detta kallar vi för ett buffé-liknande brev där anställande chef kan "plocka" relevant information. Detta är fel, utan du behöver läsa platsannonsen för att veta vad verksamheten söker efter för att därefter skriva relevant information i ditt brev.


"Jag är kanske inte den bästa kandidaten"

Av alla sätt att inleda ditt brev med är detta sättet det sämsta. Anställande chef får då en ursäkt att inte läsa ditt CV. Ditt brev är ett utmärkt tillfälle att marknadsföra dina kvalifikationer. Att berätta vem du är och vad du kan och vad du kan bidra med till verksamheten.


"Jag lämnade min senaste anställning"

Ditt brev ska handla om framtiden och hur du kan bidra till verksamheten. Om du inleder ditt brev med att berätta varför du lämnade din anställning, har du inte rätt fokus. Du kanske ska börja med att berätta om var du ser dig själv i framtiden.


189 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。

PRENUMERERA

bottom of page