top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Tips inför anställningsintervju (och hur du förbereder)

Updated: Nov 6, 2023

Att spendera tid med att förbereda inför en anställningsintervju, kan vara ett klokt val. Det finns ett antal steg i denna artikel du kan använda för att hjälpa till med dessa förberedelser, och för att imponera på din potentiella arbetsgivare.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaAnalysera tjänsten

Den viktigaste delen i din intervjuförberedelse är att analysera platsannonsen, om du har en sådan. Då får du information om vilka kvalifikationer och erfarenheter verksamheten söker efter. Skriv en lista över vilka kvalifikationer, kunskaper och personliga egenskaper som verksamheten söker efter eftersom detta är avgörande för att lyckas inom tjänsten.


Matcha med dina kvalifikationer

När du har skrivit en lista över vilka kvalifikationer som verksamheten söker efter, skriv en lista över dina kvalifikationer och matcha dessa med kvalifikationskraven för tjänsten. Dessa kan inkludera färdigheter, erfarenheter, yrkeskvalifikationer, utbildning och personliga förmågor. Skriv sedan exempel från tidigare arbetslivserfarenheter där du har fått visa upp dessa egenskaper. Då kan du beskriva ett exempel under din anställningsintervju, ifall din potentiella arbetsgivare frågar efter detta.


Undersök verksamheten

Ännu en viktig del i din intervjuförberedelse, att undersöka verksamheten. Du behöver veta om verksamheten du har sökt till, för att kunna besvara eventuella intervjufrågor men även för att själv kunna ställa intervjufrågor. Du kommer även att ta reda på ifall verksamheten och dess kultur passar dig. Besök verksamhetens hemsida, särskilt "om oss" sektionen och få en känsla om verksamheten samt vilka intervjufrågor du kan ställa.


Öva på att intervjua

Att besvara intervjufrågor kan vara den mest nervösa delen för en hel del, men om du förbereder dig både på att besvara intervjufrågor men även att ställa intervjufrågor till din potentiella arbetsgivare, kan detta hjälpa dig att känna dig mer självsäker inför din anställningsintervju.Intervjuetikett

Vänta inte till sista minuten för att se till att dina intervjukläder är klara, och på med ett leénde inför din potentiella arbetsgivare. Det första intrycket är det viktigaste. Om du söker en tjänst inom en finansiell sektor, kan det vara ett klokt val att ha skjorta med kostym på sig, och söker du en tjänst inom en mer avslappnad bransch, ha en välvårdad tröja på dig.Vad ska du ta med dig

Du behöver veta vad du ska ta med dig, men även vad du inte ska ta med dig. Ha en portfolio med kopior av ditt CV, en lista med referenser och en lista med intervjufrågor att ställa till din potentiella arbetsgivare. Ta även med din telefon, men ha den på ljudlös.


Vägbeskrivning

Om du har en anställningsintervju bokad, är det viktigt att du vet vart du ska. På så sätt slipper du att komma för sent till din intervju. Använd Google Maps eller liknande app för att ta reda på vart du ska, helst ett par dagar innan din anställningsintervju.


Lyssna och ställ intervjufrågor

Under en anställningsintervju är lyssnande precis lika viktigt som att besvara intervjufrågor. Om du inte är uppmärksam, kommer du heller inte att kunna besvara intervjufrågor på rätt sätt. Var uppmärksam, ta din tid att besvara intervjufrågor och ställ rätt intervjufrågor tillbaka. En anställningsintervju är en konversation, det handlar främst om dig men även om verksamheten du har ansökt till för att ta reda på om dess kultur passar dig.


Skicka ett tack-meddelande

Du behöver skicka ett tack-meddelande till din potentiella arbetsgivare efter varje arbetsintervju. Uttryck tacksamhet för den tid och chans du fick under din arbetsintervju.


45 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page