• CV Experterna

Uppföljande e-postmeddelande när du har skickat in ditt CV

Om du har skickat in din ansökan till en rekryterare men inte fått ett svar tillbaka, skicka ett uppföljande e-postmeddelande för att kontrollera status för din ansökan. Du kan följa upp med rekryterare med ett e-postmeddelande, både efter du skickat in din ansökan men även efter en arbetsintervju, men bara om du inte fått ett svar tillbaka. Tyvärr är det inte alltid man får ett svar tillbaka efter en ansökan, därför kan detta vara ett viktigt steg.Hur man skriver ett uppföljande e-postmeddelande


Skicka det efter ett par veckor om du inte har fått svar tillbaka från rekryterare. Det kan vara till fördel att skicka ett e-postmeddelande istället för ett telefonsamtal, eftersom det är snabbare. Använd en tydlig ämnesrad i ditt e-postmeddelande. Inkludera jobbtitel för den tjänst du har ansökt om tillsammans med ditt för och efternamn. Då blir det enklare för rekryterare att se vad ditt e-postmeddelande handlar om. Var artig, och professionell. Inled med en hälsning, och tacka sedan rekryterare för deras tid under din arbetsintervju.


Håll ditt e-postmeddelande kort och koncist för att rekryterare ska kunna se vad det handlar om. Påminn rekryterare om varför du passar för tjänsten. Du kan även inkludera ny information ifall du har missat detta under din arbetsintervju. Ställ eventuella frågor.

161 views0 comments

Recent Posts

See All

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS