• CV Experterna

Vad är ett motivationsbrev?

Updated: Jan 21

En viktig del av ansökningsprocessen för en utbildning är ett motivationsbrev. Ett välskrivet motivationsbrev är ett personligt dokument i din ansökan där du berättar om dig själv, din motivation för att studera samt dina prestationer både i arbetslivet och utanför. Kvaliteten på ditt motivationsbrev reflekterar din karaktär, mål och ambitioner. Med ett motivationsbrev hänvisar du till tidigare prestationer endast som ett bevis på ditt engagemang inför dina framtida mål.


Motivationsbrevet är ett sätt för dig att berätta varför du passar för den utbildning du söker till, men även för universitetet. Att skriva ett motivationsbrev är inte bara en formalitet. Antagningskommittéer tar detta motivationsbrev på största allvar, eftersom det återspeglar ditt engagemang och avsikter med den utbildning du söker till.


Skillnaden mellan ett motivationsbrev och ett personligt brev är att du skriver det personliga brevet till en arbetsgivare när du söker efter en yrkesroll, och i det personliga brevet berättar du om dina tidigare arbetslivserfarenheter och varför du passar bäst för den tjänst du ansöker om. Motivationsbrevet handlar om dig, dina tidigare prestationer och vad dina framtida mål är med den utbildning du söker till.


Motivationsbrevet är ett viktigt dokument, och du behöver se till att du skriver det tidigt för att ha tid att slutföra det innan du skickar in det. Det kan vara en bra idé att läsa om universitetet på deras hemsida för att veta mer om programmet du söker till samt vad dess huvudsakliga projekt är för att kunna skriva i motivationsbrevet varför just du passar för programmet.


52 views0 comments

FÖLJ OSS

  • Facebook
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

PRENUMERERA

Tack för din prenumeration

KATEGORIER

# HASHTAGS