top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Vad du ska inkludera i ditt CV

Updated: Nov 7, 2023

Oavsett vilket format du än väljer för ditt CV behöver det följa dessa riktlinjer för vad du ska inkludera och hur du ska strukturera upp det. När du skriver ett CV berättar du en historia. Den information du ska inkludera och utelämna kommer att presentera en berättelse om dina erfarenheter, kvalifikationer och prestationer. Det är en detaljerad information om din arbetslivserfarenhet. Detta är hjärtat i ditt CV och ju fler år du har varit anställd desto fler beslut måste du fatta om vad du ska inkludera i ditt CV och vad du ska utelämna. Du vill att ditt CV ska visa att du har växt i dina yrkesroller. Kom ihåg, ditt CV ska vara en berättelse.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaKontaktuppgifter

Inkludera ditt för och efternamn, hemadress, nummer och e-postadress i ditt CV. Se även till att du använder en professionell e-postadress. Vi arbetar med att skriva skräddarsydda CV och ser dessa misstag varje dag där kunder har missat att skriva sin kontaktinformation.


Profiltext

Du kan skriva en profiltext i ditt CV där du sammanfattar dina relevanta färdigheter, erfarenheter och vilka karriärmål du har. Rikta dessa mot den tjänst du ansöker om.


Utbildning

Lista din utbildning i en omvänd kronologisk ordning, delvis den senaste utbildningen ska stå allra högst upp i ditt CV. Få med utbildningsinriktning, skolnamn och datum. Du kan även lista kursinnehåll i en separat punktlista vid sidan om.


Arbetslivserfarenhet

Lista din arbetslivserfarenhet i ditt CV i en omvänd kronologisk ordning, delvis den senaste anställningen ska stå allra högst upp. Detta kan även vara praktikplatser och volontärarbete. Inkludera jobbtitel, verksamhet, datum för anställning och sedan dina arbetsuppgifter i en punktlista. Om möjligt, berätta även hur du har växt i dina yrkesroller. Använd aktiva verb när du beskriver dina prestationer och undvik passiva fraser.


Volontärarbete (valfritt)

Du kan inkludera volontärarbete i ditt CV om dessa erfarenheter är relevanta för den tjänst du ansöker om. Förmedla ditt ledarskap och kommunikationsförmåga eller andra färdigheter från ditt volontärarbete. Få med organisationsnamn och datum för dessa erfarenheter.


Längd på ditt CV

Ditt CV behöver vara kortfattat med max två sidor. Två sidor är vanligtvis den maximala längden men en sida är att föredra om du får plats med dina erfarenheter.


Färdigheter

Du kan lista dina färdigheter i ditt CV i en separat punktlista.. Se till att dessa är relevanta för den tjänst du ansöker om. Det kan vara expertisområde inom ditt yrke, datakunskap och professionella färdigheter. Du kan även inkludera din språkkunskap.


Information att undvika

Du behöver inte inkludera ditt födelsedatum, civilstånd eller information om din familj. Ditt CV är ett verktyg för att marknadsföra dina erfarenheter och prestationer. Ditt CV är inte till för att berätta hela din livshistoria heller. Håll det relevant för den tjänst du ansöker om.


109 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page