top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

10 misstag att undvika i ditt personliga brev

Updated: Dec 4, 2023

När det kommer till att skriva ett personligt brev finns det misstag du vill undvika, annars kan det kosta dig anställningen. För det första, upprepa inte vad som står i ditt CV. Ett personligt brev är din chans att visa rekryterare vem du är och varför du skulle passa bra för den tjänst du har sökt. Se till att lyfta fram din personlighet och dina kvalifikationer. För det andra, undvik klichéfraser som "Jag arbetar hårt", "Jag är en perfektionist. Ge istället konkreta exempel på hur du har visat dessa kvalifikationer i tidigare anställningar. För det tredje, skriv inte ett alldeles för långt personligt brev. Håll dig till en sida och var kort och koncis i din text. Följ dessa tips nedan för ett effektfullt personligt brev.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaBörjar med ditt namn

Hur startar man ett personligt brev? Det är inte med "Jag heter..", och inte heller med ".. är en positiv och social person". Denna introduktion har rekryterare läst från hundratals sökande. Ditt för och efternamn ska synas i den layout du använder för ditt brev. Skriv istället en relevant kvalifikation som ett sätt att presentera vem du är och vad du kan bidra med till verksamheten.


Repeterar ditt CV

Rekryterare vill veta varför du passar för tjänsten. Du ska bevisa vem du är och vad du kan tillföra verksamheten i ditt personliga brev. Du kan välja att nämna en prestation från en tidigare anställning. Du kanske har fått positiv feedback från din chef och medarbetare. Allt med mervärde ska du nämna i ditt personliga brev.


Grammatikfel

Undvik stavfel och liknande i ditt personliga brev. Har du Micrsoft Word på Svenska, och du skriver ditt personliga brev på Svenska, kommer Microsoft Word att understryka stavfel och grammatikfel i rött.


Dålig layout

Det mest betydelsefulla i detta dokument är texten. Det är i texten du marknadsför dina kvalifikationer men att du använder rätt format är ett måste. Du behöver använda ett format där din kontaktinformation syns väl i mallen och att du delar upp texten i ditt personliga brev för att det ska bli enklare att läsa för rekryterare. Även om du använder en mall för att få rätt format och utseende, måste innehållet vara relevant för den position du ansöker om. Vi använder endast unika mallar i vårt arbete: www.cvexperterna.se/cvmallar


Saknar kontaktinformation

Vi skräddarsyr CV, och ser detta misstag varje dag i detta arbete. Du behöver ha rätt format där din kontaktinformation syns omedelbart. För och efternamn, adress, telefonnummer och e-postadress. Läs mer: "Kontaktinformation i ditt CV".


Fel introduktion

Slösa inte bort det utrymme du har i det första stycket. Dyk rätt in i det med att berätta för rekryterare varför du är mest kvalificerad för den position du tänker söka till. Du kan beskriva dessa kvalifikationer i detalj i det andra stycket i ditt personliga brev.


Skriver om irrelevant arbetslivserfarenhet

Använd inte detta dokument med att be om ursäkt för arbetslivserfarenhet du saknar. Du ska inte heller nämna irrelevant arbetslivserfarenhet. Ditt fokus ska vara att marknadsföra dina kvalifikationer och vad du kan bidra med till verksamheten. Beskriv vilka erfarenheter du har och vad du har kunnat utveckla i dina yrkesroller.


Det är längre än ett A4

Du ska inte skriva en uppsats. Ditt personliga brev behöver vara kort och koncist med max 500 ord och då behöver detta dokument vara relevant efter det du söker. Ett strukturerat och välskrivet brev med andra ord.


Buffé-liknande personligt brev

Du ska inte repetera varenda detalj från din arbetslivserfarenhet i ditt personliga brev, i hopp om att rekryterare ska "plocka" det relevanta. Du behöver själv skriva detta dokument med relevant innehåll efter den position du ansöker om. Om du nämner varenda detalj från din arbetslivserfarenhet har du ett buffé-brev och detta är inte bra.


Berättar för mycket

Rekryterare har ont om tid och vill i allmänhet bara ha en snabb överblick över dina kvalifikationer och erfarenheter, därför behöver du använda detta dokument rätt. Du ska inte skriva om vad du sysslar med under din fritid eller ifall du har barn. Detta är inte relevant för den position du söker. Har du skrivit om din fritid i ditt personliga brev, ta bort detta omedelbart.


2,519 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page