top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

4 anledningar till att ditt CV hamnar i papperskorgen

Rekryterare kan bedöma ifall du kommer vidare till nästa steg i rekryteringsprocessen inom 30 sekunder i snitt. Därför behöver du se till att ditt CV inte innehåller dessa tabbar. Ditt CV är ofta det första intrycket en rekryterare har, och det kan hamna i papperskorgen eller leda till att du blir anställd. Men även efter flera timmar med att finslipa ditt CV, kan det ändå hamna i papperskorgen hos rekryterare.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaHamnar ditt CV i papperskorgen?

Den främsta anledningen till att ditt CV hamnar i papperskorgen är för att det inte sticker ut. Det råder en konkurrerande arbetsmarknad och du behöver sticka ut med din ansökan för att komma vidare i jobbsökningsprocessen. Rekryterare får hundratals ansökningar, och ibland finns det inte tid till att läsa varenda en. Om ditt CV smälter in med alla andra, kommer det sannolikt att bli förbisett. Du behöver fånga uppmärksamheten hos rekryterare nästan omedelbart, och det första intrycket brukar vara det utseéndemässiga. Om du har ett CV utan visuell layout, kan du falla pladask redan där.


Se våra mallar här: www.cvexperterna.se/cvmallar 


Ditt CV kanske hamnar i papperskorgen för att du inte har skräddarsytt det efter den specifika tjänsten du söker. Ett buffé-liknande CV där du nämner alla dina meriter daterade bak till 1985, kanske inte är en bra idé. Du behöver sortera bland din information, och endast få med det relevanta. Därför kan det vara ett ypperligt tillfälle att kontakta oss, för att få ett skräddarsytt CV. Rekryterare söker efter kandidater med specifik kompetens och erfarenhet, och om ditt CV inte lyfter fram detta, kommer du inte vidare i rekryteringsprocessen. Läs platsannonsen och matcha den med dina kvalifikationer.


En annan anledning är att ditt CV innehåller fler än två sidor. Vi har sett CV med upp till 16 sidor, och detta är alldeles för mycket för en rekryterare att ta in. Det kan vara överväldigande och därför hamnar ditt CV åt sidan. Sedan kan det även vara för kort, där du inte beskriver dina arbetsuppgifter korrekt, där detta kan leda till att rekryterare inte anser att du har rätt kompetens. Hitta en balans och inkludera relevant information. Om du har prestationer, utmärkelser och resultat att visa upp, skapa en spalt för detta i ditt CV. Rekryterare vill se konkreta exempel på dina prestationer. Nedan följer en sammanfattning där du får tips och råd.


Grundläggande krav

Det brukar oftast finnas en kravlista när du läser en platsannons. Krav du behöver uppfylla för att komma vidare i rekryteringsprocessen. Det kan vara att verksamheten kräver att du har arbetslivserfarenhet i minst ett par år, arbetslivserfarenhet inom en specifik bransch, examensutbildning inom ett visst område eller ett körkort. Det brukar även finnas sådant verksamheten anser vara meriterande att ha, och detta är inte krav utan ett "plus i kanten" ifall du har det och även detta kan vara arbetslivserfarenhet eller specifika kompetenser. Se till att du först och främst läser kraven för att säkerställa att du uppfyller dessa. Rekryterare kommer med största sannolikhet inte att läsa ditt CV ifall du inte uppfyller kraven i platsannonsen.


Bristande format

Om ditt CV är inkonsekvent, innehåller stavfel och har ett bristande format kommer du med största sannolikhet inte att komma vidare i rekryteringsprocessen. Innehållet i ditt CV ska ha främsta fokus men ett bristande format är inte till din fördel. När du skriver ditt CV med ett intresseväckande innehåll och ett visuellt format visar du att du har spenderat tid med din ansökan. Det handlar helt enkelt om att sticka ut. Vi arbetar med unika mallar i vårt arbete när vi skriver skräddarsydda CV. (Se våra mallar här). Ett visuellt tilltalande CV med personlighet är ett måste för att skapa uppmärksamhet.


För mycket information

Det sista du vill ha är ett bufféliknande CV där du har all information från din arbetslivserfarenhet daterad bak till 1985, all din akademiska historia med varenda kurs du har läst. Ofta är perspektivet att ju mer information ett CV innehåller, desto bättre. Tanken är att ifall man inkluderar all arbetslivserfarenhet kommer detta att öka chanserna att visa hur kvalificerad man är, men det stämmer inte alltid. Om du har arbetslivserfarenhet daterad bak till 1987 där du främst har arbetat inom administration men under senaste år har du arbetat inom omvårdnad och även läst ett par kurser och vill fortsätta inom denna bransch, är det inte relevant information att ha med alla anställningar du har haft inom administration. Man behöver sortera bland sin information för att få med relevant och meriterande information.


Luckor i ditt CV

Att ha större luckor i ditt CV kan leda till en oro hos rekryterare. Men livet händer, man blir inte anställd trots att man söker arbete, blir sjukskriven och behöver ta itu med sin hälsa eller att man har varit ute och rest. Det kan finnas flera anledningar till större luckor i ditt CV, och denna fråga kan dyka upp under en anställningsintervju, och det brukar vara bäst att besvara denna fråga med transparens. Detta visar att du är en pålitlig och ansvarsfull individ. Faktum är att att ha luckor i ditt CV kan till och med vara en positiv sak. Du har erfarenheter från dina resor eller upptäckt vad det är du vill arbeta med.

103 views0 comments

Recent Posts

See All

PRENUMERERA

bottom of page