top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

5 tips för att lyckas med din spontanansökan

Updated: Nov 7, 2023

Processen för att skicka in en spontanansökan är inte densamma som när du ansöker om en utannonserad position. Eftersom du inte direkt besvarar en platsannons behöver du anpassa din spontanansökan vid varje ansökan du skickar och lyfta fram dina kärnkompetenser. Om du skickar in en spontanansökan med ett professionellt CV från oss, har du fantastiska chanser till att bli bokad för en arbetsintervju. Statistiken visar att hela 80% av arbetsgivare skulle vilja ta emot en spontanansökan och 44% leder till en arbetsintervju. Du behöver inte vänta på att det ska dyka upp en utannonserad position, men du behöver skriva din spontanansökan på rätt sätt, annars finns det risk att den hamnar i papperskorgen.


Experthjälp med ditt CV från 375 SEK: www.cvexperterna.se/butik

Facebook-Grupp med fler än 15 000 medlemmar: www.facebook.com/groups/cvexperternaSkicka din spontanansökan till en verksamhet där du vill arbeta. Ha deras bransch, marknad, verksamhetskultur och uppsatta mål i åtanke. Det är inte användbart att skicka ut samma spontanansökan till flera verksamheter. Du behöver anpassa din spontanansökan vid varje tillfälle när du skickar din ansökan. Att skriva ett framstående CV tar tid, prioritera därför kvalitet framför kvantitet. Din framgångsnyckel här är att förklara dina professionella mål och belysa sambandet mellan vad du kan erbjuda och vad verksamheten behöver.


Vad du ska inkludera i din spontanansökan

För och efternamn

Adress med stad och postnummer

E-postadress

Telefonnummer


Hur du ska strukturera upp din spontanansökan

Ditt mål med din spontanansökan är att bli uppmärksammad som en blivande anställd även om verksamheten inte anställer omedelbart. Du behöver skriva om ditt intresse för verksamheten och identifiera dina mest relevanta kvalifikationer och förklara varför du är rätt person.


Första stycket

Första stycket i din spontanansökan bör innehålla information om varför du skriver. Om du har en bekant som arbetar inom verksamheten som du har fått ett tips av, nämn då detta. Var specifik med varför du är intresserad av att arbeta inom just denna verksamhet.


Mittenstycket

Detta stycke ska handla om vad du har att bidra med till verksamheten. Var specifik med dina relevanta erfarenheter och kunskaper och hur du kan skapa värde.


Sista stycket

Avsluta din spontanansökan med att tacka anställande chef för deras tid, och att du ser fram emot en arbetsintervju för att kunna presentera dig betydligt bättre.


Slå ett telefonsamtal till verksamheten

Ett plus i kanten är att slå ett telefonsamtal till verksamheten för att visa dina framfötter. I detta telefonsamtal kan du ställa frågor för att ta reda på ifall verksamheten tar emot spontanansökningar. Glöm inte att presentera dig väl och lé när du ska prata i telefon med anställande chef då detta skapar en positiv energi.


"Hur ser rekryteringsprocessen ut?"

"Hur ser arbetsbelastningen ut för tillfället?"

"Jag skulle vilja skicka iväg en spontanansökan - hur går det till?"


Uppföljning

Även om du kan få ett omedelbart svar är chansen stor att du inte får ett svar. Vänta ett par veckor innan du följer upp din spontanansökan. Du kan skriva ett e-postmeddelande där du presenterar dig själv, och påminna anställande chef att du har skickat in en spontanansökan. Om du fortfarande inte har fått ett svar efter ett par veckor efter uppföljning, är det dags att gå vidare.


Personlig koppling

Skapa en personlig koppling till verksamheten i ditt personliga brev. Detta är ett viktigt steg för att visa att du känner till verksamheten, och kan sälja in dig själv i ditt personliga brev. Du behöver skriva ett personligt brev specifikt till varje verksamhet du skickar iväg en spontanansökan till. Det kommer att ta längre tid, men kommer att vara värt det eftersom det betydligt ökar dina chanser att bli ihågkommen och riskerar inte att ditt CV hamnar i papperskorgen.


439 views0 comments

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page