top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

Hur du skriver ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare

Att skicka ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare kan vara en avgörande faktor i din jobbsökningsprocess. Detta är ofta det första intrycket som arbetsgivaren får av dig. Dessa tips är framförallt viktiga när du skickar en spontanansökan. Du behöver formulera ditt meddelande på ett professionellt och välstrukturerat sätt.Börja med en tydlig ämnesrad.

Det första intrycket är avgörande när det gäller ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare. Det är väldigt viktigt att du väljer en tydlig och professionell ämnesrad som beskriver syftet med ditt meddelande. Detta hjälper mottagaren att förstå vad det handlar om och att ge din e-post en högre prioritet.


Upprätthåll en professionell ton.

När du skickar ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare är det viktigt att du upprätthåller en professionell ton. Undvik slang, förkortningar och informellt språk. Det är också viktigt att undvika stav- och grammatikfel, då detta kan ge ett negativt intryck av dina kommunikationsförmågor.


Introducera dig själv.

Börja med att presentera dig själv och hur du fick kontaktinformationen till arbetsgivaren. Om du har någon gemensam bekant, kan du nämna det för att visa att du har en föregående anknytning. Var dock försiktig med att nämna namn för mycket, det kan uppfattas som oprofessionellt eller påträngande.


Visa ditt intresse och motivation.

När du skriver ditt e-postmeddelande är det viktigt att visa ditt intresse och motivation för det aktuella jobbet. Berätta varför du är intresserad av företaget och varför du tror att du skulle vara en värdefull tillgång. Detta visar att du har tagit dig tid att göra lite research och att du är seriös med din ansökan.


Ha en tydlig struktur.

Ett välstrukturerat e-postmeddelande ger ett mer professionellt intryck och är lättare att läsa än en oorganiserad text. Dela gärna upp ditt meddelande i olika stycken för att göra det lättare att följa och använda tydliga rubriker för att betona viktiga punkter. Glöm inte att inkludera ditt telefonnummer i slutet av ditt meddelande, så att arbetsgivaren enkelt kan kontakta dig.


Inkludera ditt CV och personligt brev.

Det är viktigt att du bifogar ditt CV och personliga brev som bilagor till ditt e-postmeddelande. Detta ger arbetsgivaren en bättre överblick över dina kvalifikationer och erfarenheter, vilket kan stärka dina chanser till en intervju.


Avsluta på rätt sätt.

Avsluta ditt e-postmeddelande på ett professionellt sätt genom att tacka för mottagarens tid och uttrycka ditt intresse av att diskutera möjligheter vidare. Glöm inte att inkludera din kontaktinformation för att arbetsgivaren ska kunna komma i kontakt med dig om de är intresserade av att gå vidare med din ansökan.


Slutligen, det är viktigt att ha i åtanke att det inte finns någon universell mall för hur man skriver ett e-postmeddelande till en potentiell arbetsgivare. Var alltid dig själv och tänk på hur du skulle vilja bli kontaktad om du vore i deras position. Var professionell, artig och framför allt, visa din passion och entusiasm för jobbet du ansöker till.

23 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page