top of page

15 000+ medlemmar

Bli medlem i vår växande Facebook-grupp med fler än 15 000 medlemmar där du kan läsa hundratals kundrecensioner & succéberättelser. 

UPP TILL 50% RABATT

Vi är marknadsledande inom vår bransch när det kommer till att skapa skräddarsydda CV och vi växer mitt i förändrade trender inom arbetsmarknaden. Med en 98% kundnöjdhet tillsammans med ett växande antal återkommande kunder levererar vi utmärkta resultat.

7 frågor att ställa under din praktikintervju

En praktikplats är ett utmärkt tillfälle att varva teoretisk kunskap med praktisk erfarenhet. Du kan utveckla dina kunskaper i det praktiska, och även skapa ett nätverk inom den verksamhet där du har din praktikplats. Det kan även hända att man får en sedvanlig anställning efter sin praktikperiod, därför bör du se din praktikplats som en faktisk anställning. Visa framfötterna, helt enkelt. Under din praktikintervju kommer du att bli ställd med intervjufrågor att besvara, men du behöver också ställa frågor för att lära känna verksamheten, din potentiella arbetsgivare och för att få en tydlig förståelse för vilka förväntningar du har på dig.Genom att ställa intervjufrågor under din praktikintervju visar du att du är intresserad, och skapar ett positivt intryck. Att du är entusiastisk över din praktikplats. En intervju är en "two way street", vilket betyder att din potentiella arbetsgivare behöver lära känna dig, och du behöver lära känna verksamheten. I denna artikel får du värdefulla tips på vilka intervjufrågor du kan ställa under din praktikintervju."Kan du berätta om introduktionsprocessen för denna praktikplats?"¨

Varje verksamhet har sin process för att anställa, men även att ta emot praktikanter. Att ställa denna intervjufråga under din praktikintervju visar vilken praktikplats som passar bäst dina karriärmål. Om du vet vad du kan förvänta dig, kan du förbereda dig inför din praktikplats mer effektivt.


"Vill du beskriva hur verksamhetskulturen är här?"

En verksamhetskultur kan avse värderingar, etik och arbetsmiljö. Varje verksamhet du intervjuar med kommer ha sin verksamhetskultur. En bättre förståelse för verksamhetskulturen och hur den passar din personlighet, kan leda till en bättre praktikupplevelse.


"Vilka är huvudsakliga uppgifterna inom denna praktik?"

Varje praktikplats kommer ha sin specifika rutin. Det beror på vilken utbildning du läser, och vilken bransch du har valt att arbeta inom. Att få ett detaljerat svar på denna intervjufråga kan hjälpa dig att fatta ett beslut.


"Vilka utmaningar brukar praktikanter ha i denna roll?"

Att du får en arbetsbeskrivning med ovanstående intervjufråga, berättar inte om utmaningar som kan uppstå under din praktikperiod. Genom att ställa denna intervjufråga säkerställer du att du har en helhetsbild på din kommande roll.


"Vilka resurser får praktikanter för att kunna lyckas?"

Att veta vilka resurser en verksamhet tillhandahåller hjälper dig att använda din tid under din praktikperiod på bästa sätt, för att kunna vidareutveckla dina kunskaper. Det kommer också att visa hur investerad en arbetsgivare är i sina praktikanter.


"Finns det möjlighet till en anställning efter min praktikperiod?"

Möjligheten till en anställning efter din praktikplats kan vara en avgörande faktor för att välja mellan prakitkplatser. Att ställa denna intervjufråga visar även att du har ett framtidstänkande om din karriär, och att du är villig att vidareutveckla dina färdigheter inom din praktikplats. Detta är varför du behöver visa framfötterna, eftersom en praktikplats kan faktiskt leda till en anställning.


"Vad är nästa steg i denna process?"

Visa din potentiella arbetsgivare att du tänker framåt. Denna intervjufråga visar att du har entusiasm över din kommande praktikplats. Om verksamheten inte tänker ta emot praktikanter under en viss tid, kanske du ska söka efter en annan praktikplats.


Undersök verksamheten. Granska arbetsbeskrivningar för att du ska bli bekant med praktikplatsen och får klarhet om arbetsrutiner. Förbered för intervjufrågor än du tror att du kan behöva. Genomtänkta intervjufrågor vid en praktikintervju visar att du är intresserad.

146 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.

PRENUMERERA

bottom of page