top of page

Hur man följer upp efter en ansökan

Updated: Mar 31

Självfallet är man intresserad att veta var man står i rekryteringsprocessen efter att man har skickat in en jobbansökan. En rekryteringsprocess kan ta tid och man får inte alltid ett omedelbart svar tillbaka. Ibland får man inte ett svar överhuvudtaget. I denna artikel får du gyllene tips om hur du följer upp med rekryterare efter en inskickad ansökan.Innan du följer upp

Kontrollera all kommunikation du har haft med rekryterare, ifall den innehåller information om när du får ett svar tillbaka. Om du redan har fått ett datum, vänta till detta datumet och ett par dagar efteråt ifall du ännu inte har fått ett svar tillbaka, och följ sedan upp. Om platsannonsen tydligt beskriver att man inte själv ska följa upp, då är det bara att vänta.


Hur länge ska du vänta innan du följer upp

Om du inte har fått ett svar tillbaka från rekryterare inom ett par veckor, kan det vara dags att följa upp din ansökan. Om du följer upp alldeles för tidigt, kan det skapa irritation.


Var alltid professionell i din kommunikation. All kommunikation är ett försök att skapa ett positivt intryck. Beskriv ditt intresse för den tjänsten du har ansökt till och varför du är den rätta kandidaten. Detta kommer att hjälpa din ansökan att sticka ut ännu mer. Om verksamheten inte har fattat ett beslut, kan du ställa en fråga om när ett beslut kan komma att tas. Då vet du när du behöver följa upp din ansökan ytterligare en gång.
629 views0 comments
bottom of page